Печеня зі свинини

Сьогодні у нас в меню апетитна та ситна страва зі свинини. М'ясо ми доповнимо картоплею і приготуємо спекотне. Зробити печеню зі свининою можна різними кулінарними способами. Спекотне однаково добре виходить і на плиті, і в мультиварці, і в духовці. Взагалі, бажано готувати смажене зі свининою в товстостінному посуді, в ідеалі підійде казан. Ну, а наш гастрономічний варіант – це спекотне зі свининою на сковороді.

Сьогодні у нас в меню апетитна та ситна страва зі свинини. М'ясо ми доповнимо картоплею і приготуємо спекотне. Зробити печеню зі свининою можна різними кулінарними способами. Спекотне однаково добре виходить і на плиті, і в мультиварці, і в духовці. Взагалі, бажано готувати смажене зі свининою в товстостінному посуді, в ідеалі підійде казан. Ну, а наш гастрономічний варіант – це спекотне зі свининою на сковороді.

М'ясна страва є калорійною, і завдяки цій властивості, покуштувавши жарку зі свинини, ви будете ситим протягом тривалого часу. Подати спекотне можна як гаряче друге до обіднього перекушування.

Інгредієнти

  • Свинина: 500 г (м'якоть)
  • Картопля: 6-7 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Сіль: 4 тріски.
  • Суміш перців: 2 тріски.
  • Кріп: за смаком (сушений)
  • Суміш прованських трав: за смаком

Приготування

Для приготування смаженої зі свинини готуємо необхідні інгредієнти. Свинину потрібно розморозити та нарізати на порційні шматочки невеликого розміру. Картоплю, моркву та цибулю очищаємо. Також нам знадобиться рослинна олія та ароматні спеції.

Дно сковороди заповнюємо олією, прогріваємо його оптимально, а потім перекладаємо нарізку зі свинини. Починаємо обсмажувати м'ясні шматочки на сильному вогні до появи скоринки.

Поки обсмажуються м'ясні шматочки, підготуємо цибулю, моркву та картоплю. Почнемо з цибулини. Нарізаємо її півкільцями. Цибулеві кільця викладаємо до смажених шматочків свинини.

Морквину можна нарізати на власний смак. Підійде форма брусочків, кубиків, кілець або напівкілець. Викладаємо морквину у сковороду.

Перемішуємо вміст сковороди. Томимо інгредієнти на помірному вогні приблизно 5 або 7 хвилин.","position":5,"name":""

Цього часу нам буде достатньо, щоб подрібнити картоплю. Нарізаємо його середніми кубиками. Викладаємо картопляну нарізку до інгредієнтів у сковороду.

Приправляємо продукти спеціями.

А потім заливаємо прокип'яченою водою (вода має покрити картоплю наполовину).

Накриваємо сковороду кришкою. Готуємо жарку практично до випарювання всієї рідини (у нас пішло 35 хвилин). Перемішувати часто не варто, щоб картопля не розвалилася.

Ситне смажене зі свинини готове. Усім приємного та ситного перекушування!