Драники з курячим філе

Пропоную вам приготувати ситний варіант смаження драників – з курячим філе. Апетитні драники з курячим філе – чудова альтернатива складнішим стравам з картоплі.

Картопляні оладки ще «величають» драниками. Зробити їх можна по-різному, коригуючи смак меленими спеціями, зеленню, часником. Я пропоную більш ситний варіант смаження драників – з курячим філе. Апетитні драники з курячим філе – чудова альтернатива складнішим стравам з картоплі.

До столу такі картопляно-курячі оладки пропоную зазвичай зі сметаною. Для мене особисто ця страва зі сковороди – чудова можливість швидко та ситно нагодувати всю родину.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 250 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Часник: 1 часточка
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Майонез: 1 ст. ложка
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 40 мл

Приготування

Для рецепту готуємо вказані продукти. Очищаємо картоплю та часникову часточку. Філе має бути охолодженим.

На обробну поверхню перекладаємо філе курки. Рубаємо куряче м'ясо дрібними шматочками. Для подрібнення можна скористатися і м'ясорубкою (решітка з великими отворами).

Подрібнюємо за допомогою терки очищену картоплю. Злегка картопляну масу віджимаємо, а потім викладаємо до курки.

До інгредієнтів викладаємо ложку будь-якого майонезу, вбиваємо куряче яйце.

Звичайною ложкою компоненти в мисці відразу перемішуємо. Так ми визначимо консистенцію майбутньої основи для оладок.

У склад, що вийшов, підсипаємо борошно.

Часникову часточку дрібним теркою або пресом. Інгредієнти на свою смакову перевагу підсолюємо, кидаємо мелений перчик.

Знову добре змішуємо інгредієнти між собою. Основа для драників готова.

На сковороду вливаємо олію і прогріваємо її. Драники формуємо за допомогою столової ложки. На помірному нагріванні плити смажимо з двох боків драники з картоплі та курячого філе до утворення приємної золотистої скоринки.

Усім смачна трапеза!