Картопляні рештки

Сьогодні ми приготуємо швейцарські картопляні рештки, які потішать вас своїм оригінальним смаком. Вони гарні як із білим соусом, так і в самостійному вигляді.

Картоплю вирощують та обробляють у багатьох країнах, тому так часто серед рецептів зустрічаються схожі страви з цього популярного коренеплоду. Наприклад, у Швейцарії люблять готувати національну страву — решту, яка так схожа на наші картопляні оладки — драніки.

Давайте і ми приготуємо картопляні рештки, які порадують вас своїм оригінальним пікантним смаком. Для подачі такої картопляної страви можна використовувати білі соуси, гарні вони і в самостійному вигляді. Сподіваюся, що швейцарські картопляні рештки знайдуть своїх шанувальників серед ваших знайомих та рідні.

Інгредієнти

  • Картопля: 3 шт.
  • Сіль: 2 щіпки
  • Чорний перець – мелений: 1 щіпка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки (+ для фритюру)

Приготування

Як бачите, для рецепту потрібний мінімальний продуктовий набір. Для швейцарських картопляних оладок не потрібне ні мука, ні яйця.

Картоплю очищаємо і добре промиваємо під водою. Зайву вологу просочуємо паперовими серветками. Очищені бульбоплоди подрібнюємо, скориставшись теркою. Осередки у терки повинні бути більшими. Картопляну масу перекладаємо в об'ємну миску.

За традицією при приготуванні решти використовується лише сіль та чорний мелений перець. Однак, ви можете змінити рецепт і привнести до його смакових якостей пікантну нотку, використовуючи свої улюблені приправи. Добре підійде свіжа зелень або пряні сухі трави.

У картопляну масу додаємо рафіновану олію.

Звичайною столовою ложкою перемішуємо картопляну масу зі спеціями та олією.

Приступаємо до випічки решти. Заповнюємо дно сковороди олією (не шкодуємо продукт, адже картопля вбирає в себе досить багато жиру). Порцію картопляного тіста викладаємо на сковороду у формі круглого коржика, розрівнюємо. До речі, розмір решти – на ваш розсуд. Можна зробити картопляні оладки швейцарською і невеликого розміру.

Решті обсмажуємо на сильному вогні з кожного боку до утворення приємної золотистої оболонки.

Щоб позбутися надлишок жиру, решту перенесемо після смаження зі сковороди на паперові рушники або серветки.

Картопляні рештки по-швейцарськи готові. До столу подаємо страву разом зі сметаною або іншим улюбленим соусом, посипаємо зеленню. Пригощатися можна можна в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного вам перекушування!