Дорада, запечена в духовці

Дорада – виключно смачна морська риба. Проста у приготуванні, корисна, приємна на смак риба. Вона гарна з соусами та гарнірами, а також і без них.

Дорада – виключно смачна морська риба. Приморські народи їдять її споконвіку у будь-якому вигляді, а іноді навіть сирої. Проста у приготуванні, корисна, приємна на смак риба не дарма здобула популярність у гурманів. Вона гарна з будь-якими соусами та гарнірами, а також і без них. А як легко її приготувати! Наприклад, запекти. Що ми з вами зробимо.

Інгредієнти

  • Дорада: 2 шт.
  • Лимон: 1 шт.
  • Олія оливкова: 50 мл
  • Сіль за смаком

Приготування

Готуємо необхідні інгредієнти для приготування страви.

Найкраще, зрозуміло, взяти свіжу рибу. Але це доступно не всім, найчастіше ми можемо купити свіжозаморожену дораду. Перед приготуванням її потрібно розморозити. Робити це потрібно не поспішаючи, ні в якому разі не користуючись гарячою водою або мікрохвильовою піччю. Краще покласти її на кілька годин на нижню полицю холодильника та дочекатися повної розморозки. Розморожену рибу потрібно почистити. Робити це слід від хвоста нагору. Потім, за допомогою ножиць видаляються плавці та хвіст. Гострим ножем випаровується черевце і ретельно очищається від нутрощів. Обов'язково видаліть чорну плівку всередині та зябра. Голову можна кинути.

Гострим ножем на тушці робиться кілька косих паралельних надрізів, неглибоко, міліметрів на 5 глибиною.

Вимитий лимон розрізається навпіл. Половина лимона нарізається на тонкі скибочки.

З другої половинки лимона вичавлюється сік. Тушки змащуються оливковою олією, соком лимона та злегка посипаються сіллю зовні та всередині. У черевце вкладаються лимонні скибочки і риба залишається маринуватися на 15 хвилин.

Потім підготовлена дорада поміщається у вогнетривку форму і відправляється в гарячу духовку для запікання.

Температури достатньо 180 градусів. Залежно від величини рибок, запікання триватиме від 20 до 30 хвилин. Як тільки риба зарум'янилася, можна діставати її з духовки. Подавати на стіл відразу ж гарячою. Можна прикрасити її зеленню, скибочками лимона. Дуже просто та дуже смачно. Смачного!