Дріжджове тісто для тонкої піци

Якщо вам подобається домашня піца, рекомендую поповнити свою скарбничку рецептів цим способом замісу дріжджового тіста для тонкої піци.

Якщо вам подобається домашня піца на тонкій і хрусткій основі, то рекомендую поповнити свою скарбничку рецептів цим способом замісу дріжджового тіста. Нам потрібні борошно, вода, олія та сухі швидкодіючі дріжджі гарної якості та з прийнятним терміном придатності. Для начинки вибирайте улюблений соус та інгредієнти (ковбаса, помідори, сир). Домашнє дріжджове тісто для тонкої піци порадує вас своєю структурою та смаком. Домочадці залишаться задоволеними.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 220 г
  • Вода тепла: 125 мл
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 щіпка

Приготування

Для замісу дріжджового тіста підготуємо інгредієнти, відміряємо їх у потрібній кількості. Вода має бути теплою (приблизна температура 38 градусів).

У глибоку робочу миску просіваємо пшеничне борошно. Краще не ігнорувати цей процес, адже він позбавить борошно можливого дрібного сміття, і зробить тісто для піци м'яким і повітряним.

У просіяне борошно всипаємо сухі швидкодіючі дріжджі та вказану порцію солі.

Сипучі інгредієнти ложкою добре перемішуємо між собою. У центрі борошняної суміші робимо подобу вирви.

У цю вирву вливаємо пару супових ложок олії (в ідеалі – оливкової).

Після маслом у борошно вливаємо підготовлену теплу воду потрібної температури.

Інгредієнти ретельно змішуємо між собою, збираючи в грудку. Продовжуємо заміс тесту на столі. Місимо тісто для піци не менше 10 хвилин. Тісто має вийти м'яким, еластичним і не прилипати до долоні.

Миску змащуємо рослинною олією. Перекладаємо тісто в миску і накриваємо злегка вологим рушником. Тісто ставимо у тепле місце приблизно на півгодини.

Тісто помітно збільшилося в обсязі (майже в 2 рази), а отже, можна приступати до приготування смачної піци.

Вдалої вам куховарства на кухні!