Тісто на молоці для пельменів, вареників та мантів

Наша кулінарна пропозиція це тісто, для замісу якого використовується свіже молоко. Основні інгредієнти доповнені яйцем та олією. Таке пельменне тісто виходить і м'яким, і податливим. З нього виходять чудові домашні пельмені (вареники, манти тощо вироби).

У домашньому меню багатьох господарок є, напевно, такі страви, як пельмені, вареники, манти. До речі, до цього ж гастрономічного ряду можна віднести равіолі, хінкалі. Постійним гастрономічним атрибутом цих самоліпних виробів є тісто. Замісити його можна різноманітними способами. Незмінними інгредієнтами є борошно, сіль, рідина. Інші продукти – на вибір.

Наша кулінарна пропозиція це тісто, для замісу якого використовується свіже молоко. Основні інгредієнти доповнені яйцем та олією. Таке пельменне тісто виходить і м'яким, і податливим. З нього виходять чудові домашні пельмені (вареники, манти тощо вироби).

Інгредієнти

  • Молоко: 1 ст.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 столові л.
  • Борошно пшеничне: 2,5 ст.
  • Сіль: 1 чайна л.

Приготування

Для замішування тіста, призначеного для ліплення домашніх пельменів, вареників або мантів, готуємо інгредієнти. Заздалегідь треба подбати про температуру коров'ячого молока. Воно має бути кімнатної температури.

Для змішування інгредієнтів беремо об'ємну плашку. До неї вливаємо свіже молоко.

У молоко вбиваємо куряче яйце. Ми маємо яйце стандартного розміру. Якщо у вас дрібний продукт, то можна збільшити кількість яєць на 1 штуку.

Наступний продукт для тесту – олія. Вливаємо заявлену норму. Використання олії зробить тісто для пельменів, вареників та мантів пластичним, з ним легко і просто працюватиме.

Кидаємо сіль до інгредієнтів.

Вміст у плашці необхідно довести до однорідного стану, тобто. перемішати. Скористаємось віночком.

Переходимо до борошна. Використовувати потрібно борошно, що просіює. Починаємо всипати її невеликими порціями, при цьому продовжуючи обертати віночком.

Коли перемішувати інгредієнти віночком стане «проблематично», заміс тесту переносимо на стіл. Продовжуємо місити тісто вже руками. У результаті тісто має вийти еластичним, воно має легко відлипати від долонь.

Тісто, що вийшло, перекладаємо в поліетиленовий мішечок або обертаємо харчовою плівкою. Забираємо тісто в холод на півгодини. За цей час тісто для пельменів, вареників чи мантів стане м'якшим. Ми за цей період приготуємо начинку.

Тісто, яке ми замісили на молоці, готове до роботи! Приємного вам клопоту в ліпленні пельменів, вареників або мантів!