Пиріг із дріжджового тіста з капустою та грибами.

Приготувати смачні пироги можна з найрізноманітнішими начинками. У моїй родині люблять пиріг із дріжджового тіста з капустою та грибами, який завжди виходить соковитим та ситним.

Домашні пироги – смачна випічка, яка відмінно урізноманітнить ваш щоденний раціон. Приготувати смачні пироги можна з найрізноманітнішими начинками. У моїй родині люблять пиріг із дріжджового тіста з капустою та грибами, який завжди виходить соковитим, апетитним та ситним. Ось кулінарні подробиці випічки дріжджового пирога з капустяною начинкою.

Інгредієнти для тесту

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Сіль: 1 ч. л. без верху
  • Цукор: 2 ч. ложки
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Вода тепла: 150 мл

Інгредієнти для начинки

  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Печериці свіжі: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Інгредієнти для змащування пирога

  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Молоко: 1 ст. ложка

Приготування

Щоб приготувати пиріг із дріжджового тіста з капустою та грибами, підготуємо потрібні продукти. Очищаємо цибулю. Добре промиваємо свіжі печериці. З капусти знімаємо поверхневі листи, зрізаємо качан. Кип'ячену воду довести до температури 38 градусів.

У широку робочу миску просіюємо борошно пшеничне. Всипаємо до неї сіль, цукровий пісок та сухі швидкодіючі дріжджі. Між собою сипучі компоненти перемішуємо, у центрі утворюючи вирву.

У центр борошняної суміші вливаємо теплу воду і заявлену в інгредієнтах порцію олії.

Спочатку замішуємо дріжджове тісто в мисці, а потім на столі. Тісто має вийти м'яким, що не липне до рук. Тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником тканини і на годину ставимо в тепле місце без протягів.

Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Відправляємо нарізку з цибулі в розігріту олію на сковороду, пасеруємо 3 хвилини. Гриби подрібнюємо разом із ніжками скибочками, викладаємо до цибулі. Перемішуємо, обсмажуємо інгредієнти 5 хвилин.

Білокочанну капусту шаткуємо смужками, додаємо до печериць. Склад начинки на смак солимо і перчимо. Перемішуємо, зменшуємо нагрівання плити.

Сковороду накриваємо кришкою. Гасимо капусту з грибами 20 хвилин. Начинку остудити.

Тісто, що піднялося, обминаємо, ділимо на 2 шматки, один з яких повинен бути більше за вагою. Більшу частину тіста розгортаємо в пласт і відразу укладаємо його на деко. По поверхні розподіляємо капустяну начинку, що остигнула.

Розкочуємо частину тіста, що залишилася. Накриваємо їм начинку, щільно скріплюємо краї. Яйце збиваємо з молоком. Сумішю, що вийшла, змащуємо поверхню пирога.

Ставимо деко із заготівлею пирога в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо пиріг з капустою та грибами 35 хвилин.

Смачний та ситний пиріг з начинкою з капусти та грибів готовий. Всім смачного!