Смачні фрикадельки з томатним підливом у мультиварці приготувати просто з доступних інгредієнтів. Для фрикадельок найкраще взяти змішаний фарш зі свинини та яловичини. Фрікадельки виходять ситними, апетитними. До столу їх можна запропонувати з картопляним гарніром, кашами, рисом чи макаронами. Виходить смачно та дуже смачно!
Інгредієнти
- Фарш змішаний (свинина + яловичина): 400 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Батон (нарізний): 2 скибочки
- Молоко: 100 мл
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Паста томатна: 2-3 ст. ложки
- Вода: 200 мл
- Сіль за смаком
- Приправа для фаршу: 0,5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Панірувальні сухарі: 2 ст. ложки
Приготування
Для рецепту підготуємо вказані інгредієнти. Фарш має бути розмороженим. Очищаємо цибулю.
У хлібних скибочок зрізаємо кірки. Розламуємо шматочки шматочками і заливаємо їх молоком.
У миску викладаємо м'ясний фарш. Цибулю подрібнюємо за допомогою терки. Цибулеву масу додаємо у фарш. Розбиваємо до інгредієнтів яйце.
Хліб віджимаємо від молока. Хлібний м'якуш додаємо до фаршу. Вміст на смак солимо, присмачуємо приправою для фаршу, перчимо.
Інгредієнти ретельно перемішуємо між собою. Фарш, що вийшов, рекомендується кілька разів відбити об поверхню столу. Так він стане значно м'якшим і ніжнішим.
З фаршу, що вийшов, ліпимо круглі фрикадельки. У мене вийшло 21 штука вагою приблизно по 25 г. Фрікадельки обвалюємо в панірувальних дрібних сухарях.
У чашу мультиварки вливаємо олію. Включаємо програму смаження. Коли олія прогріється (через 5 хвилин), викладаємо в чашу фрикадельки та обсмажуємо їх з кожного боку по 3 хвилини. Кришкою не закриваємо мультиварку.
Томатну пасту розводимо склянкою теплої кип'яченої води. Заливкою, що вийшла, покриваємо фрикадельки.
Мультиварку закриваємо кришкою. Включаємо програму "гасіння". Готуємо фрикадельки у томатній заливці 40 хвилин.
Смачні фрикадельки з томатною підливою подаємо на стіл. Всім смачного!