Заморожені фаршировані перці на зиму

Готуються перці трохи більше свіжоприготовлених, але не потрібно вже витрачати час на фаршування в майбутньому. Можна приготувати їх та не чекаючи зими.

Досвідчені господині заготовляють на зиму не лише овочі та фрукти, а й «серйозніші» страви. Ось покроковий рецепт фаршированих заморожених перців на зиму, які можна зберігати від 3 до 6 місяців.

Взагалі, фаршировані фаршем і рисом перці – це чудова ситна страва в будь-якому меню. Заморожені перці готуються трохи більше свіжоприготовлених, але не потрібно вже витрачати час на фаршування. Для рецепту краще використати перці пізніх сортів. Я віддаю перевагу плодам невеликого розміру, тому що їх зручніше зберігати.

Смачні фаршировані заморожені перці на зиму можна, в принципі, приготувати і, не чекаючи зими, а в будь-який потрібний час.

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець: 10-12 шт.
  • Фарш змішаний (свинина + яловичина): 400 г
  • Рис відвареної: 1 ст.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Згідно з представленим списком, готуємо продукти. Рис відварюємо у великій кількості води, потім відкидаємо на сито, злегка промиваємо. Для рецепту підготуйте мішечки для заморожування продуктів.

Підбираємо незіпсовані перці для фарширування, добре їх промиваємо, видаляємо коробочку з насінням та перегородки.

Розморожений м'ясний фарш (у мене це яловичина + свинина) викладаємо у чашку.

До фаршу перекладаємо рис, зварений наперед.

Доповнюємо інгредієнти морквою та цибулею. Морквину подрібнюємо теркою з невеликими осередками, а цибулю рубаємо шматочками.

Кидаємо до інгредієнтів у чашу мелені спеції, розбиваємо яйце.

А тепер чистими долонями ретельно компоненти начинки для фарширування перцю між собою змішуємо. Ситний склад для фарширування перців на зиму готовий.

Щільно наповнюємо перці приготованою начинкою.

Перці викладаємо у мішечки, залишаючи зазори між плодами. Заготівлю відправляємо у морозилку.

Залишилося дочекатися слушної нагоди, щоб приготувати заморожені фаршировані перці. Смачного!