Осінній та зимовий сезон для багатьох господарок – це можливість поповнити свій щоденний раціон смачними стравами з гарбуза. Рекомендую приготувати з гарбуза ароматну та корисну страву, яку можна включити в пісне меню. Моя кулінарна пропозиція — гарбуз по-грецьки — чудове ситне перекушування протягом дня.
Інгредієнти
- Гарбуз: 400-600 г (очищена)
- Суміш перців: 0,5 ч. ложки (за смаком)
- Часник: 2 зубчики
- Паста томатна: 0,5 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки (за смаком)
- Базилік сушений: 0,5 ч. ложки
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
- Вода: 2 ст. ложки
Приготування
Щоб приготувати гарбуз грецькою, візьмемо потрібні інгредієнти. Гарбуз очищаємо від насіння та шкірки. З часточок часнику знімаємо лушпиння. Оливкову олію можна замінити на соняшникову.
Очищений гарбуз нарізаємо у формі середніх за розміром шматочків.
На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо в один шар на сковороду шматочки гарбуза та обсмажуємо їх до рум’яної скоринки.
До обсмажених шматочків гарбуза додаємо томатну пасту. За смаком солимо, перчимо. Посипаємо сушеним базиліком.
Частки часнику нарізаємо великими платівками, додаємо до інгредієнтів на сковороду. Перемішуємо, обсмажуємо протягом хвилини.
Обсмажені шматочки гарбуза перекладаємо в жароміцну форму. Вливаємо пару супових ложок води.
Форму із вмістом затягуємо фольгою і забираємо в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів. Гарбуз по-грецьки запікаємо 25 хвилин.
До столу гарбуз по-грецьки можна запропонувати і в теплому вигляді, і в охолодженому. Усім приємного перекушування!