Підливу зі свинини до гречки

Мабуть, найпопулярніша крупа для приготування каш – це гречка. Доповнити її пропоную м'ясною підливою. Виходить підливу зі свинини до гречки смачної та поживної.

У раціоні кожного обивателя обов'язково мають бути присутні каші. Мабуть, найпопулярнішою крупою для приготування каш є гречка. Гречана каша корисна, смачна та ситна. Подачу гречки до трапези пропоную урізноманітнити м'ясною підливою. Для рецепту я скористалася м'якоттю свинини з невеликим вмістом жирового прошарку. Вийшла підлива зі свинини до гречки з насиченим смаком та поживною.

Для гречаної каші склянку крупи ретельно промийте, перекладіть в каструлю, залийте двома склянками води. Доведіть до кипіння, встановіть середній вогонь та варіть кашу 15-20 хвилин. Наприкінці кашу посоліть та перемішайте.

Інгредієнти

  • Свинина: 600 г (м'якоть)
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Вода: 350 мл
  • Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
  • Паста томатна: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Приправа для свинини: 1 ч. ложка

Приготування

Щоб зварити підливу зі свинини до гречки, підготуємо потрібні продукти. Овочі очищаємо. М'якуш свинини ополіскуємо під холодною водою і видаляємо зайву вологу за допомогою паперових серветок. Готувати м'ясну підливу можна в казані, глибокій сковороді, сотейнику.

На обробній поверхні нарізаємо свинину у формі невеликих кубиків чи брусочків.

Морквину для підливи подрібнюємо звичайною соломкою. Ріпчасту цибулю шаткуємо довільно (можна півкільцями або пір'ям).

У сковороді прогріваємо олію. Перекладаємо в гарячу олію нарізку зі свинини. Періодично перемішуючи, обсмажуємо м'ясні шматочки на сильному вогні 7-10 хвилин до приємного рум'янцю.

До обсмажених скибочок свинини додаємо заготівлю з овочів. Перемішуємо.

До інгредієнтів на сковороду одразу вливаємо кип'ячену воду. На свій смак приправляємо вміст сіллю. Кидаємо приправу чи своїх улюблених спецій. Перемішуємо, зменшуємо нагрівання плити. Гасимо під кришкою 10 хвилин.

Приготуємо соус для підливи. У маленьку миску викладаємо томатну пасту. Додаємо до неї столову ложку борошна і вливаємо пару столових ложок води. Ретельно перемішуємо так, щоб у томатному соусі не залишилося грудочок.

Соус, що вийшов, викладаємо до свинини і овочів. Перемішуємо. Продовжуємо гасити підливу ще протягом 15 хвилин.

Наприкінці приготування до складу підливи додаємо подрібнені зубчики часнику (видавлюємо через прес або дрібно натираємо).

Ситну, соковиту, в міру густу підливу зі свинини подаємо до столу з гречаною кашею. Приємного для всіх апетиту!