Якщо вам подобаються закуски із солоного оселедця, то пропоную поповнити колекцію соусів для рибки ще одним рецептом. Часто для таких соусів використовується оцет столовий. У вас він скінчився? Не біда – замінимо його лимонним соком. Вийде соус з новим смаком, який чудово розкриє якості солоного оселедця. Отже, ось покроковий рецепт гірчичного соусу для оселедця без оцту, приступаємо.
Інгредієнти
- Оселедець: 0,5 шт. (Солона)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сік лимонний: 2 ст. ложки
- Гірчиця зернова: 1 ст. ложка
- Цукор: 1 ч. ложка
Приготування
Підготуємо за списком зазначені продукти. Не рекомендується гірчицю в зернах замінювати на звичайну, смак соусу від цього тільки постраждає.
Відразу підготуємо оселедець. Рибку очищаємо, видаляємо кісточки. Нарізаємо філе оселедець у формі невеликих шматочків.
Для приготування соусу та подальшого маринування риби беремо глибоку миску. У неї перекладаємо гірчицю в зернах, з половинки лимона вичавлюємо сік, вливаємо олію.
До інгредієнтів підсипаємо цукровий пісок.
А тепер склад соусу ретельно перемішуємо. Гірчичний соус готовий.
У приготований соус завантажуємо шматочки солоного оселедця. Перемішуємо.
Очищаємо цибулю. Подрібнюємо його тонкими півкільцями. Нарізування перекладаємо в миску.
Інгредієнти у мисці перемішуємо. Заготовку оселедець у гірчичному соусі поміщаємо на полицю холодильника. Маринуємо рибу 2-3 години.
Закуску з оселедця у пікантному соусі без оцту ставимо на стіл та із задоволенням дегустуємо. Приємного перекушування!