Гірчичний соус для оселедця без оцту

Якщо вам подобаються закуски із солоного оселедця, пропоную поповнити колекцію соусів для неї ще одним рецептом. Ось рецепт гірчичного соусу для оселедця без оцту.

Якщо вам подобаються закуски із солоного оселедця, то пропоную поповнити колекцію соусів для рибки ще одним рецептом. Часто для таких соусів використовується оцет столовий. У вас він скінчився? Не біда – замінимо його лимонним соком. Вийде соус з новим смаком, який чудово розкриє якості солоного оселедця. Отже, ось покроковий рецепт гірчичного соусу для оселедця без оцту, приступаємо.

Інгредієнти

  • Оселедець: 0,5 шт. (Солона)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сік лимонний: 2 ст. ложки
  • Гірчиця зернова: 1 ст. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка

Приготування

Підготуємо за списком зазначені продукти. Не рекомендується гірчицю в зернах замінювати на звичайну, смак соусу від цього тільки постраждає.

Відразу підготуємо оселедець. Рибку очищаємо, видаляємо кісточки. Нарізаємо філе оселедець у формі невеликих шматочків.

Для приготування соусу та подальшого маринування риби беремо глибоку миску. У неї перекладаємо гірчицю в зернах, з половинки лимона вичавлюємо сік, вливаємо олію.

До інгредієнтів підсипаємо цукровий пісок.

А тепер склад соусу ретельно перемішуємо. Гірчичний соус готовий.

У приготований соус завантажуємо шматочки солоного оселедця. Перемішуємо.

Очищаємо цибулю. Подрібнюємо його тонкими півкільцями. Нарізування перекладаємо в миску.

Інгредієнти у мисці перемішуємо. Заготовку оселедець у гірчичному соусі поміщаємо на полицю холодильника. Маринуємо рибу 2-3 години.

Закуску з оселедця у пікантному соусі без оцту ставимо на стіл та із задоволенням дегустуємо. Приємного перекушування!