Кілька, маринована з морквою та цибулею

Пропоную замаринувати кільку у домашніх умовах. Виходить кілька, маринована з морквою та цибулею, пікантною, ароматною та ніжною.

Приготовлена в домашніх умовах кілька з морквою та цибулею – це смачна та апетитна закуска для сімейної вечері чи святкового застілля. Замаринувати кільку в такий спосіб вийде навіть у новачків. Виходить кілька, маринована з морквою та цибулею, пікантною, ароматною та ніжною. Така кілька ідеально поєднується з картопляним гарніром. Ось подробиці приготування.

Інгредієнти

  • Кілька: 500 г (пряного посолу або солону)
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: скільки потрібно
  • Лист лавровий: 2 шт.

Приготування

Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Очищаємо морквину та цибулю. Ретельно промиваємо проточною водою лимон.

Для маринування з кільки зріжемо голови і видалимо начинки.

Подрібнюємо моркву за допомогою терки. Вибираємо бік із великими осередками.

Цибулину шаткуємо у формі тонких напівкілець.

Лимон розрізаємо навпіл, а потім подрібнюємо скибочками кожну половинку. Великий лимон можна порізати четвертинками.

У суху чисту банку поміщаємо лаврові листи. Викладаємо шар із моркви, на нього кладемо нарізку з цибулі, потім кільку, а зверху скибочки лимона. Трохи вливаємо олії.

Так, чергуючи шари з моркви, цибулі, кільки та лимона, заповнюємо всю банку. Верхнім шаром має бути лимон. Не забуваємо додавати до інгредієнтів олію.

Банку з кількою відправляємо в холодильник щонайменше на 5 годин. Через цей час рибку можна подавати на стіл. Усім приємного перекушування!