Горбуша з морквою та сметаною в духовці

Сьогодні у нас в меню горбуша, яка готується у духовці разом із морквиною. Рибне блюдо виходять надзвичайно ніжним, соковитим і смачним.

Сьогодні у нас в меню горбуша, яка готується у духовці разом із морквиною. Рибне блюдо виходять надзвичайно ніжним, соковитим і смачним. Пропонований покроковий рецепт горбуші в духовці з морквою складається з мінімального набору інгредієнтів, але результат обов'язково порадує вас. Апетитна горбуша в духовці з морквою – страва, перед якою встояти просто неможливо!

Інгредієнти

  • Горбуша: 1 шт.
  • Морква: 1-2 шт.
  • Часник: 2 зубки
  • Сир твердий: 100 г
  • Сметана: 200 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для рибного рецепту беремо потрібні продукти за переліком. Моркву та часник очищаємо. Потрошимо і чистимо рибу.

Підготовлену морквину подрібнюємо за допомогою великої тертки. У сковороду вливаємо олію. Після того, як воно прогріється, викладаємо для обсмажування морквяну стружку. Томимо моркву на сковороді до м'якості.

Часник нарізаємо дрібними шматочками, викладаємо нарізку до моркви, додаємо сметану та присолюємо.

Інгредієнти на сковороді перемішуємо, гасимо разом на 3-4 хвилини.

Рибіну нарізаємо на порційні шматки, видаляючи хребет.

Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо в неї шкіркою вниз шматочки горбуші, солимо перчим.

На шматочки горбуші викладаємо приготовану в сметані моркву.

Подрібнюємо сир і стружкою, що вийшов, покриваємо інгредієнти у формі.

Температурний режим духовки виставляємо на 180 градусів. Відправляємо форму з горбушею в духовку на 30 хвилин.

Апетитна рибна страва з горбуші та моркви готова, всім приємного апетиту!