Фрікас з курки з грибами

Сьогодні у нас у меню страва французької кухні – фрікасі. Приготувати фрикасі з курки з грибами не складе складності навіть господині, що починає.

Сьогодні у нас у меню страва французької кухні – фрікасі. За традицією в цій страві використовуються різні види м'яса та овочі. Звичайно, кожен кухар готує фрикасі на свій смак. Мені симпатизує варіант з куркою та грибами, а саме – свіжими печерицями.

Поєднання шматочків курячого м'яса, цибулі, печериць та вершків дає чудовий гастрономічний результат. Приготувати фрикасі з курки з грибами не складе складності навіть господині, що починає, приступаємо.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 400 г
  • Печериці свіжі: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
  • Вершки: 300 мл
  • Олія вершкове: 50 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Готуємо необхідний продуктовий набір на фрикасі. Куряче філе промиваємо і відразу обсушуємо паперовими рушниками. Від забруднень промиваємо печериці, використовувати їх разом з ніжками. Очищаємо цибулю. Для приготування знадобиться глибока сковорода.

Перекладаємо куряче м'ясо на обробну дошку та нарізаємо його у формі невеликих шматочків.

На гарячу сковороду кидаємо шматочок вершкового масла|мастила| і заготовку з курячого філе. Іноді перемішуючи, підсмажуємо курячі шматочки протягом 5-7 хвилин.

Цибулю на фрикасі подрібнюємо смужками, які викладаємо на сковороду. Продовжуємо разом обсмажувати інгредієнти ще 6 хвилин.

Печериці разом з капелюшками та ніжками нарізаємо пластинками, переправляємо їх на сковороду. Перемішуємо, готуємо 10 хвилин.

До складу фрикасу вводимо борошно, перемішуємо.

На сковороду виливаємо вершки. Інгредієнти на свій смак солимо та приправляємо меленим чорним перцем.

Як тільки вершки закиплять, сковороду можна знімати з вогню, готовому фрикасу.

Фрікасе, приготоване з курячого філе та свіжих печериць, можна запропонувати до столу з улюбленим гарніром – макаронами, кашею, картоплею. Частуйтесь на здоров'я!