Запечена картопля у фользі в мультиварці

Запечена картопля у фользі в мультиварці урізноманітнить будь-який перекус. Картопелька виходить м'якою та ніжною, бульби відмінно зберігають свою форму.

Запекти смачно картоплю можна не тільки в духовці, а й у мультиварці з використанням фольги. Приготовлена таким способом картопля виходить м'якою і ніжною, бульби відмінно зберігають свою форму. Подачу запеченої картоплі урізноманітним вершковим маслом і нарізкою зі свіжого кропу. Така запечена картопля у фользі в мультиварці урізноманітнить будь-який перекус.

Інгредієнти

  • Картопля: 4 шт.
  • Часник: 4 зубчики
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Олія вершкове: 20 г
  • Кріп (свіжий): за смаком
  • Сіль: 1 щіпка
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо для рецепту вказані інгредієнти. Картоплю ретельно промиваємо. Очищати її не потрібно.

Беремо в руки бульбу і в кількох місцях проколюємо її за допомогою виделки.

Підготовлену картоплю перекладаємо у відповідну миску. За смаком картопля солимо і перчимо. Вливаємо пару супових ложок будь-якої рослинної олії. Добре перемішуємо вміст.

З фольги готуємо шматки для запікання картоплі. Шматок фольги має бути складений удвічі. На фольгу поміщаємо картоплю. Зверху маємо часточку часнику, нарізану пластинками. Також зверху виливаємо залишок олії з миски.

Добре загортаємо кожну картоплину у фольгу.

Картопля у фользі кладемо в чашу мультиварки. Закриваємо кришку та вмикаємо програму «Випічка». Час приготування – 1 год.

Час запікання закінчено, але картопля у фользі залишаємо у мультиварці ще на 10 хвилин. Потім дістаємо картопля, «розпаковуємо» її. На кожній картопліні робимо неглибокий поперечний надріз. У нього поміщаємо шматочок вершкового масла, а зверху посипаємо подрібненим свіжим кропом.

Ароматну запечену картоплю подаємо відразу на стіл, поки вона гаряча. Частуйтесь!