Гострі курячі стегна у духовці

Для любителів страв із курячого м'яса пропоную запекти гострі курячі стегна у духовці. Приготовлені таким способом курячі частини виходять смачними та апетитними.

Для любителів страв з курячого м'яса пропоную запекти стегна, замаринувавши їх у пікантному соусі «з вогником». Приготовлені таким способом курячі частини виходять соковитими, смачними та апетитними.

Смачні гострі курячі стегна в духовці можна розташувати на столі разом із запеченою картоплею або іншим улюбленим гарніром. Аромат від запеченої курячої страви мало кого залишить байдужим. Смачні гострі стегна, запечені у духовці, підійдуть для святкового меню.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 4-5 шт.
  • Сік лимонний: 2 ст. ложки
  • Часник: 3 часточки
  • Перець червоний: 1 ч. ложка
  • Соус соєвий: 70 мл
  • Куркума: за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування

Беремо для рецепту продукт за списком. Обов'язково обробляємо курячі стегна. Видаляємо кістки, шкірку. Нам потрібно буде лише філе стегон для запікання. Великі частини можна розрізати навпіл.

Оброблені курячі стегна поміщаємо в миску, поливаємо соком лимонним.

Курячі частини приправляємо сіллю на свій смак (не забуваємо про соєвий соус), додаємо зазначені мелені спеції.

Зручним способом подрібнюємо часникові часточки. Використовувати можна дрібну тертку або часникодавку.

Інгредієнт для маринаду – соєвий соус. Вливаємо продукт до стегон.

Інгредієнти добре перемішуємо. Потрібно, щоб куряче м'ясо промаринували і настояли. Достатньо 30 хвилин. Якщо час їсти, то тримати м'ясо в маринаді можна і довше.

Замариновані курячі стегна разом із соусом перекладаємо у форму, призначену для запікання страв. Форму прикриваємо спеціальною фольгою.

Завантажуємо форму з курячим вмістом у розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 40 хвилин.

Апетитні гострі стегна приготовлені! Смачного вам і ситого перекушування!