Мясна підлива до рису

Пропоную зробити до рису підливу із м'яса. Я використала для рецепту свинину. Вийшла м'ясна підлива до рису смачною, ситною та апетитною.

Рис часто використовується як гарнір до різноманітних м'ясних страв. Пропоную зробити до рису підливу із м'яса. Я використала для рецепту свинину. Вийшла м'ясна підлива до рису смачною, ситною та апетитною. М'ясні шматочки чудово поєднуються у підливі з овочами. У рецепті використовується соєвий соус, тому акуратніше додайте сіль.

Інгредієнти

  • Свинина: 500 г (м'якоть)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Соус соєвий: 50 мл
  • Вода: 150 мл
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб зробити м'ясну підливу до рису, візьмемо інгредієнти за списком. М'ясо промиваємо, обсушуємо паперовими серветками. Очищаємо цибулю та моркву.

На обробну дошку кладемо свинину та нарізаємо її для підливи у формі середніх брусочків.

Тепер м'ясні шматочки потрібно обваляти в борошні. Простіше та зручніше зробити це за допомогою мішечка. Нарізку зі свинини перекладаємо в мішечок, всипаємо борошно і струшуємо.

Розігріваємо на сковороді олію. Вогонь робимо сильним. Обсмажуємо шматочки м'яса приблизно 7 хвилин, періодично перемішуючи їх.

Нарізаємо цибулю шматочками, а моркву натираємо. Овочі перекладаємо до м'яса на сковороду, перемішуємо та продовжуємо обсмажувати ще 3 хвилини.

М'ясні шматочки з овочами заливаємо соєвим соусом та теплою кип'яченою водою. За смаком солимо і перчимо. Перемішуємо.

Зменшуємо нагрівання плити, сковороду накриваємо кришкою. Гасимо м'ясо протягом 30 хвилин.

Подаємо м'ясну підливу разом із рисом, прикрасивши зеленню. Пригощайтеся всім приємного апетиту!