Гречана каша з гарбузом

Пропоную як ситний перекус приготувати гречана каша з гарбузом. Каша з гречки та гарбуза виходить соковитою, апетитною і, звичайно ж, корисною.

Пропоную як ситний перекус приготувати гречку, доповнивши крупу гарбузом. Каша з гречки та гарбуза виходить соковитою, апетитною і, звичайно ж, корисною. До столу подається гречана каша з гарбузом як самостійна страва. Можна також запропонувати її з м'ясом, куркою, індичкою. Чудово каша з гарбузом впишеться і в пісне меню.

Для варіння каші підійде казан, сотейник, сковорода з високими бортами.

Інгредієнти

  • Крупа гречана: 1 склянка
  • Гарбуз: 200 г (очищена)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Часник: 2-3 зубчики
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Вода кип'ячена: 2 склянки

Приготування

Щоб зварити гречану кашу з гарбузом, підготуємо потрібні продукти. Очищаємо гарбуз від шкірки та насіння. З цибулі знімаємо лушпиння.

Цибулю нарізаємо маленькими шматочками. У казані прогріваємо олію. Викладаємо в масло нарізку з|із| цибулі і пасеруємо 5 хвилин|мінути| до м'якості.

М'якуш гарбуза нарізаємо у формі середніх кубиків. Викладаємо подрібнений гарбуз до цибулі, продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом ще 5 хвилин. Періодично перемішуємо.

До гарбуза та цибулі додаємо томатну пасту та часник, нарубаний дрібно. На смак інгредієнти солимо, перчимо. Перемішуємо, томимо 2 хвилини.

Заздалегідь промиваємо гречану крупу. На гарбуз поміщаємо шаром підготовлену гречку.

Заливаємо вміст у казані кип'яченою водою та доводимо до кипіння.

Нагрів плити зменшуємо, а казан накриваємо кришкою. Варимо гречану кашу з гарбузом 15 хвилин.

Гречана каша з гарбузом вийшла смачною, наваристою. Всім смачного!