Пропоную як ситний перекус приготувати гречку, доповнивши крупу гарбузом. Каша з гречки та гарбуза виходить соковитою, апетитною і, звичайно ж, корисною. До столу подається гречана каша з гарбузом як самостійна страва. Можна також запропонувати її з м'ясом, куркою, індичкою. Чудово каша з гарбузом впишеться і в пісне меню.
Для варіння каші підійде казан, сотейник, сковорода з високими бортами.
Інгредієнти
- Крупа гречана: 1 склянка
- Гарбуз: 200 г (очищена)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Часник: 2-3 зубчики
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Вода кип'ячена: 2 склянки
Приготування
Щоб зварити гречану кашу з гарбузом, підготуємо потрібні продукти. Очищаємо гарбуз від шкірки та насіння. З цибулі знімаємо лушпиння.
Цибулю нарізаємо маленькими шматочками. У казані прогріваємо олію. Викладаємо в масло нарізку з|із| цибулі і пасеруємо 5 хвилин|мінути| до м'якості.
М'якуш гарбуза нарізаємо у формі середніх кубиків. Викладаємо подрібнений гарбуз до цибулі, продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом ще 5 хвилин. Періодично перемішуємо.
До гарбуза та цибулі додаємо томатну пасту та часник, нарубаний дрібно. На смак інгредієнти солимо, перчимо. Перемішуємо, томимо 2 хвилини.
Заздалегідь промиваємо гречану крупу. На гарбуз поміщаємо шаром підготовлену гречку.
Заливаємо вміст у казані кип'яченою водою та доводимо до кипіння.
Нагрів плити зменшуємо, а казан накриваємо кришкою. Варимо гречану кашу з гарбузом 15 хвилин.
Гречана каша з гарбузом вийшла смачною, наваристою. Всім смачного!