Оселедець у гірчичному соусі

Пропоную вам покроковий рецепт оселедця в гірчичному соусі, який гарний і як окрема пікантна страва, і чудово поєднується при подачі з відвареною картоплею.

Закуски з оселедця завжди мають великий попит на святкових вечірках. Пропоную вам покроковий рецепт оселедця в гірчичному соусі, який гарний і як окрема пікантна страва, і чудово поєднується при подачі з відвареною картоплею.

Для реалізації рецепту краще взяти оселедець середньої солоності, а масло для соусу рекомендую використовувати ароматне соняшникове.

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт. (Солона)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Оцет яблучний: 3 ч. ложки
  • Гірчиця зернова: 1 ч. ложка
  • Цукор: 0.5 ч. ложки
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Перець червоний: за смаком (мелений)

Приготування

За запропонованим списком беремо продукти.

Оселедець для закуски слід випатрати, видалити нутрощі, зняти шкірку. З рибного філе видалити всі кісточки.

Філе оселедець розрізаємо на порційні шматочки, які відразу укладаємо на плоску тарілку або спеціальну оселедницю.

Очищаємо цибулю від лушпиння. Подрібнюємо цибулину тонкими кільцями. Цибулеву нарізку поміщаємо на рибні шматочки.

Приготуємо соус. У відповідну ємність вливаємо олію. Додаємо оцет та французьку гірчицю в зернах.

Доповнюємо склад соусу червоним та чорним меленими перцями та цукром.

Добре інгредієнти між собою перемішуємо. Соус для оселедець приготовлений.

Шматочки оселедця поливаємо приготованим гірчичним соусом. Закуску відправляємо на полицю холодильника. Тримаємо там рибку хвилин 30.

Смачну закуску із солоного оселедця із гірчичним соусом посипаємо перед подачею на стіл подрібненою зеленню.

Смачний оселедець у гірчичному соусі готовий, приємного перекусу!