Плов зі свининою в мультиварці

Пропоную вам приготувати смачний плов зі свининою у мультиварці. Щоб плов вийшов смачним, не забудьте про приправу для блюда.

Якщо у вас є мультиварка, скористайтеся цією кухонною помічницею для приготування смачного плову з м'ясом. Я для приготування використовувала свинину, а рис обрала пропарений. Щоб плов зі свининою в мультиварці вийшов смачним, не забудьте про приправу для блюда. Я взяла вже готову суміш спецій для плову, але можна зібрати її самостійно, включивши до складу куркуму, лавровий лист, коріандр, сушений барбарис, зіру, мелений перець. Починаємо готувати.

Інгредієнти

  • Свинина: 500 г (м'якоть)
  • Рис пропарений: 250 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 1 головка
  • Вода: 450 мл
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Приправа для плову: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для приготування плову в мультиварці підготуємо потрібні продукти. М'ясо обполіскуємо під холодною водою, обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулю з морквою.

Моркву для плову подрібнюємо брусками. Цибулю нарізаємо кубиком. Включаємо програму «жарка», в чашу мультиварки вливаємо олію. Завантажуємо овочеву заготовку у чашу, обсмажуємо без кришки 5 хвилин.

Тим часом наріжемо м'ясо невеликими шматочками.

Викладаємо нарізку зі свинини до овочів. Продовжуємо разом обсмажувати ще 15 хвилин. Періодично склад перемішуємо.

Вміст у чаші мультиварки доповнюємо промитим рисом.

Інгредієнти на свій смак солимо, приправляємо чорним перчиком. Всипаємо спеції для плову.

Вміст акуратно заливаємо водою. У центр встромляємо голівку часнику.

Мультиварку закриваємо кришкою. Вибираємо програму «плів», час приготування — 45 хвилин. Також можна готувати плов у режимі «гасіння» (залежить від марки техніки).

Смачний м'ясний плов у мультиварці готовий. Смачного!