З гречаної крупи можна зварити нехитрі, але дуже смачні та корисні страви. Наприклад, каші з такої крупи виходять поживними та ситними. Ось покроковий рецепт гречаної каші з м'ясом у казані, яка чудово урізноманітнить обідню трапезу. Як м'ясний інгредієнт я використовувала свинину. Крім того, у каші з гречки присутні овочі – морква з цибулею. Ось подробиці приготування.
Інгредієнти
- Свинина: 400 г (м'якоть)
- Крупа гречана: 1 ст.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Вода: 2 ст.
Приготування
Ось потрібні інгредієнти для варіння каші у казані. Очищаємо овочі. Свинину промиваємо під проточною водою та обсушуємо паперовими рушниками.
М'якуш свинини нарізаємо невеликими шматочками. У казан наливаємо олію. Добре прогріваємо його, відправляємо нарізку з м'яса. Обсмажуємо шматочки свинини у казані, періодично перемішуючи, близько 10 хвилин. М'ясні шматочки повинні вкритися легкою скоринкою.
Морквину нарізаємо тонкою соломкою, відправляємо в казан до м'яса. Слідом відправляємо до інгредієнтів подрібнену шматочками цибулю. Спільно обсмажуємо вміст ще 3-4 хвилини. Не забуваймо інгредієнти перемішувати іноді.
Гречану крупу добре промиваємо, зливаємо воду. Додаємо гречку до казану.
Склад каші на свій смак солимо. Присмачуємо відповідними спеціями. Я взяла чорний мелений перець та мелену паприку. Можна використовувати готові приправи.
Заливаємо гречку з м'ясом та овочами прокип'яченою заздалегідь водою. Розрахунок – на 1 склянку гречки йде 2 склянки води.
Накриваємо казан кришкою, зменшуємо нагрівання плити. Стомлюємо кашу з гречки зі свининою в казані до готовності. Мені знадобилося 25 хвилин. Каша вийшла в міру розсипчастою та дуже смачною.
Гречану кашу з м'ясом, приготовлену в казані, при подачі до столу можна прикрасити нарізкою із зелені або запропонувати улюблений соус. Частуйтесь!