Курячі стегна на сковороді

Готуємо апетитні курячі стегна за моїм рецептом. Таку курячу страву можна включити і в буденне меню, і урізноманітнити їм святкові посиденьки.

Страви з курки завжди були і залишаються затребуваними та популярними. Підвищений попит обивателів до курячих страв легко пояснити: м'ясо птиці швидко готується, воно недороге, несе певну користь для організму. Причому для готування використовується і курка цілком, і окремі її частини.

Я пропоную вам зробити курячі стегна на сковороді, подачу яких можна урізноманітнити будь-яким гарніром.

Таку курячу страву можна включити і в буденне меню, і урізноманітнити їм святкові посиденьки. Мій покроковий рецепт курячих стегон на сковороді не є складним, тому можна приступати до готування.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 4-5 шт. (охолоджені)
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Приправа для курячих страв: 4 щіпки
  • Чорний перець – мелений: за перевагою
  • Вода кип'ячена: 100 мл

Приготування

Для того щоб приготувати апетитні курячі стегна на сковороді, беремо потрібні продукти за списком. Курячі частини мають бути охолодженими. Якщо у вас продукт заморожений, заздалегідь дістаньте стегна з морозилки. Розморожуємо при кімнатній температурі або скориставшись мікрохвильовою піччю.

Підготовлені стегна оглядаємо, якщо є на частинах пір'їнки, видаляємо їх. Під проточною водою стегна промиваємо і відразу ж обтираємо паперовим рушником. Після миття перекладаємо курячі частини в об'ємну миску.

Солимо стегна, перчимо на свій смак, додаємо приправу для приготування страв з курки. На цьому кулінарному етапі можна поекспериментувати з меленими спеціями. Їх дозволяється варіювати на власний смак.

Інгредієнти у мисці ретельно перемішуємо між собою. Кожне куряче стегно має бути у спеціях. Залишаємо курячі частини хвилин на 15, накривши миску кришкою.

Заповнюємо сковороду олією. Прогріваємо його. Викладаємо в сковороду замариновані в мелених спеціях курячі стегна.

На сильному вогні підсмажуємо курячі частини до утворення на стегнах золотистої скоринки.

Далі вливаємо в сковороду кип'ячену воду.

Стомлюємо стегна під кришкою 15 хвилин.

Ситні курячі стегна на сковороді готові! Усім приємного перекушування!