Урізноманітнюйте свій повсякденний раціон смачною та ситною стравою з гречки та курячих ніжок. Інгредієнти чудово доповнюють один одного. Курячі ніжки ми спочатку обсмажимо на сковороді, а потім відправимо їх запікатися разом із овочами та гречкою в духовку. Апетитна гречка з курячими ніжками в духовці – чудова страва для всієї родини!
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 4-5 шт.
- Крупа гречана: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Часник: 2 зубчики
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода (окріп): 450 мл
Приготування
Підготуємо для рецепту інгредієнти за списком. Цибулю та моркву очищаємо. Гречку перебираємо, промиваємо під проточною водою.
Курячі ніжки промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. У сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо в ньому до легкої скоринки підготовлені гомілки.
Поки обсмажуються гомілки, подрібнюємо кубиками морквину та цибулю. Зі сковороди курячі частини прибираємо, потім перекладаємо в неї нарізку з овочів. Пасуємо буквально 2-3 хвилини.
Підготовлену гречану крупу перемішуємо із овочами. Заготовку викладаємо у форму для запікання. Шар розрівняйте.
На гречаний шар поміщаємо обсмажені курячі гомілки.
Вміст на смак солимо, перчимо. Додаємо подрібнений часник. Гречку з курячими ніжками заливаємо окропом.
Форму з гречкою та курячими ніжками відправляємо у прогріту до 180 градусів духовку. Готуємо страву 35 хвилин. При необхідності додати ще води.
Соковита гречка з курячими гомілками в духовці готова, пригощайтеся на здоров'я!