Гречка з курячими ніжками у духовці

Апетитна гречка з курячими ніжками в духовці – чудова страва для всієї родини! Інгредієнти чудово доповнюють один одного.

Урізноманітнюйте свій повсякденний раціон смачною та ситною стравою з гречки та курячих ніжок. Інгредієнти чудово доповнюють один одного. Курячі ніжки ми спочатку обсмажимо на сковороді, а потім відправимо їх запікатися разом із овочами та гречкою в духовку. Апетитна гречка з курячими ніжками в духовці – чудова страва для всієї родини!

Інгредієнти

  • Гомілки курячі: 4-5 шт.
  • Крупа гречана: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Часник: 2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Вода (окріп): 450 мл

Приготування

Підготуємо для рецепту інгредієнти за списком. Цибулю та моркву очищаємо. Гречку перебираємо, промиваємо під проточною водою.

Курячі ніжки промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. У сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо в ньому до легкої скоринки підготовлені гомілки.

Поки обсмажуються гомілки, подрібнюємо кубиками морквину та цибулю. Зі сковороди курячі частини прибираємо, потім перекладаємо в неї нарізку з овочів. Пасуємо буквально 2-3 хвилини.

Підготовлену гречану крупу перемішуємо із овочами. Заготовку викладаємо у форму для запікання. Шар розрівняйте.

На гречаний шар поміщаємо обсмажені курячі гомілки.

Вміст на смак солимо, перчимо. Додаємо подрібнений часник. Гречку з курячими ніжками заливаємо окропом.

Форму з гречкою та курячими ніжками відправляємо у прогріту до 180 градусів духовку. Готуємо страву 35 хвилин. При необхідності додати ще води.

Соковита гречка з курячими гомілками в духовці готова, пригощайтеся на здоров'я!