Страви з гречки обов'язково повинні бути присутніми в нашому раціоні, адже ця крупа є корисною та поживною. Мабуть, найпопулярніша страва з гречаної крупи – це каша. Зварити її можна по-різному. Я пропоную приготувати кашу з тушонкою. Виходить гречка з тушонкою в'язкою, ситною, дуже смачною та апетитною. Для приготування підійде глибока сковорода, каструля або казан.
Інгредієнти
- Крупа гречана: 1 ст.
- Тушонка: 200 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Вода: 3 ст.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб зварити гречку з тушонкою, візьмемо за списком потрібні продукти. Тушонка може бути з яловичини, свинини, індички (на ваш смак). Очищаємо морквину із цибулею.
Цибулю нарізаємо маленькими шматочками, морквину крупно натираємо.
У казан наливаємо олію і прогріваємо її. Викладаємо подрібнені овочі, пасеруємо 5 хвилин. Періодично морквину із цибулею перемішуємо.
Викладаємо до моркви та цибулі тушонку.
М'ясні шматочки тушонки обсмажуємо з овочами 3-4 хвилини. Не забуваймо перемішувати.
Ретельно кілька разів промиваємо гречану крупу. Перекладаємо гречку в казан до тушонки та овочів.
Заливаємо склад страви кип'яченою водою. Якщо вам подобається розсипчаста каша, то кількість води зменшите.
Котел накриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання плити. Після закипання варимо кашу з тушонкою 20 хвилин. За 3 хвилини до закінчення варіння кашу пробуємо на смак, солимо і перчимо.
Апетитна та смачна гречка з тушонкою готова. Усім приємного перекушування!