Тефтелі з фаршу та гречки в духовці

У класичних рецептах приготування тефтелей використовують рис. Але є й альтернативні варіанти. Тефтелі з фаршу та гречки в духовці виходять дуже смачні та ситні.

У класичних рецептах для приготування тюфтельок використовують варений рис. Але є й альтернативні варіанти, наприклад, із гречкою. Для рецепту ми зваримо гречану кашу, а потім доповнимо її м'ясним фаршем, овочами та спеціями. До речі, для тефтелів підійде і каша з гречки, зварена напередодні і після обіду/вечері. Стомлювати тефтелі будемо в духовці в томатній підливі. Смачні тефтелі з фаршу та гречки в духовці до столу запропонувати можна разом із овочевим салатом. Доречний буде зі стравою та картопляний гарнір.

Інгредієнти

  • Фарш змішаний (свинина + яловичина): 400 г
  • Крупа гречана: 80 г
  • Вода: 250 мл (+ 300 мл для томатної заливки)
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Приправа для фаршу: 0,5 ч. ложки
  • Паста томатна: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо інгредієнти. Очищаємо цибулю, моркву. Фарш має бути розмороженим.

Гречану крупу промиваємо, перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою та після закипання варимо 20 хвилин. Готову гречану кашу остудити, потім перекладаємо в миску.

До каші додаємо м'ясний фарш.

Цибулю дрібно нарізаємо. Морквину подрібнюємо маленькою теркою. Овочі додаємо до інгредієнтів у миску. За смаком склад для тюфтель солимо, всипаємо приправу для м'ясного фаршу.

Ретельно перемішуємо інгредієнти між собою. У рецепті немає яйця, але тефтелі чудово триматимуть форму після запікання.

З маси формуємо круглі тефтелі. У мене вийшло 12 штук. Форму для запікання змащуємо олією. Розміщуємо тефтелі у формі.

Томатну пасту розводимо теплою кип'яченою водою. Томатну заливку додаємо до тюфтель. Заливка повинна покрити тефтелі не повністю (вище за їх середину).

Завантажуємо форму із заготовками тюфтель у розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

Ситні тефтелі з фаршу та гречки готові. Всім смачного!