Грибний салат з капустою та квасолею

Апетитний грибний салат з капустою та квасолею просто приготувати, він не вимагає багато часу, чудово вписується у буденне меню.

У багатьох стравах можна зустріти поєднання таких інгредієнтів як гриби та капуста. Я цей продуктовий «союз» використала для реалізації рецепту салату. Ось покроковий рецепт грибного салату з капустою та квасолею, в якому інгредієнти доповнені морквою, зеленню, а для заправки використовується соус зі сметани та гірчиці.

Апетитний грибний салат з капустою та квасолею просто приготувати, він не вимагає багато часу, чудово вписується у буденне меню.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Морква: 1 шт.
  • Печериці свіжі: 200 г
  • Квасоля червона консервована: 0,5 ст.
  • Сметана: 3 ст. ложки
  • Гірчиця: 1 ч. ложка
  • Зелень свіжа: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Для грибної салатної страви беремо потрібні продукти. З капусти зрізаємо верхні листи, моркву очищаємо, гриби, зелень промиваємо та обсушуємо.

Обробимо насамперед гриби. Печериці нарізаємо у формі тонких скибочок.

Грибну заготівлю підсмажують на сковороді в прогрітій олії. У ході грибну нарізку посолити.

Поки гриби остуджуються, займемося іншими інгредієнтами. Білокачанну капусту нарізаємо тонкими стрічками.

На черзі — свіжа морква, її подрібнюємо теркою.

У салатник перекладаємо заготівлю з обсмажених печериць, доповнюємо її капустою та морквяною стружкою.

Червону консервовану квасолю трохи промиваємо під водою, відкинувши на сито. Додаємо квасолю до решти інгредієнтів салату.

До компонентів салату додаємо нарізану свіжу зелень.

Для приготування соусу для заправки салату сметану змішуємо із порцією гірчиці. Інгредієнти не забуваємо на свій смак посолити, кинути трохи меленого чорного перчика.

Нам залишилося лише інгредієнти між собою змішати і салат буде готовий.

Грибний салат із капустою приготований, пригощайтеся на здоров'я!