Заправка для вінегрету з гірчицею

Пропоную покращити смакові якості популярного овочевого салату із буряком, приготувавши пікантну заправку для вінегрету із гірчицею.

Вінегрет – дуже популярний і затребуваний салат із відварених коренеплодів. Як правило, для заправки вінегрету використовується олія. А я пропоную покращити смакові якості овочевого салату із буряком, приготувавши для нього пікантну заправку із гірчицею. Така заправка для вінегрету з гірчицею розкриє та покращить усі смакові якості страви.

Інгредієнти

  • Олія соняшникова: 6 ст. ложок
  • Лимон: 0,5 шт. (маленький)
  • Гірчиця зернова: 2 ч. ложки
  • Сіль: 1 щіпка
  • Цукор: 1 щіпка
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо інгредієнти для заправки. Гірчицю рекомендую взяти французьку. У неї збалансований присмак, вона не така гостра в порівнянні зі звичайною. Лимонний сік можна замінити винним оцтом.

Для приготування заправки візьміть невелику ємність. Перекладаємо до неї заявлену порцію французької гірчиці.

Доповнюємо гірчицю сіллю, цукром та перчиком. Добре, якщо перець буде свіжомеленим.

З лимона вичавлюємо сік, видаляючи кісточки з цитрусового. Сік виливаємо в миску до решти інгредієнтів.

Вливаємо олію. Воно має бути соняшниковим, не замінюйте його оливковим або кукурудзяним, адже смак заправки постраждає. Соняшникова олія має бути якісною, ароматною.

Компоненти заправки ретельно перемішуємо.

Наша пікантна заправка для вінегрету виготовлена. Заправляємо овочевий салат перед подачею до столу. Заправку можна зберігати в холодильнику у відповідній тарі. Смачного!