Вялена риба домашнього приготування

Апетитна в'ялена риба домашнього приготування хоч і готується довго, але виходить дуже смачною. Для рецепту я використала річкову рибку невеликого розміру.

Смачна в'ялена рибка – чудова закуска для пінного напою. Приготувати такий рибний делікатес можна й у домашніх умовах. Для рецепту я використала річкову рибку невеликого розміру. У кожному районі рибка має свою назву, тому акцентувати на ньому увагу не стану. Апетитна в'ялена риба домашнього приготування хоч і готується довго, але виходить дуже смачною.

Інгредієнти

  • Риба річкова: 500 г (свіжа)
  • Сіль: 75 г

Приготування

Щоб зробити в'ялену рибку в домашніх умовах, підготуємо потрібні продукти. На 1 кг риби потрібно 150 г солі.

Для в'ялення знадобиться щойно спіймана рибка. Промиваємо її під проточною водою.

З рибки зчищаємо луску, випаровуємо черевце і видаляємо нутрощі.

Для засолювання краще використовувати скляний посуд. На дно всипаємо трохи солі, згори розкладаємо в один ряд рибку. Так, чергуючи рибку та сіль, заповнюємо весь посуд. Верхній шар – із солі.

На рибку кладемо тарілку, а зверху гніть (я використовувала банку з водою).

Залишаємо рибку засолюватися в розсолі, що утворюється, протягом трьох днів.

Розсіл, який виділився, зливаємо, а рибу промиваємо. На 1:00 залишаємо рибу в холодній воді.

Зливаємо з риби воду і по черзі нанизуємо її на товсту волосінь. Рибу вивішуємо на балкон чи вікно. За потребою рибу можна накрити марлею.

Через 3 дні невелику рибку можна дегустувати, для великої особини потрібно на 1-2 дні довше.

Всім приємного перекушування, пригощайтеся