Картопляний гарнір є в моїй родині одним із найвизнаніших. Картоплю можна варити, запікати, обсмажувати, гасити. Із цим коренеплодом можна експериментувати на кухні хоч щодня. Ось одна з найпривабливіших кулінарних варіацій приготування картоплі в духовці. Моя пропозиція — це хрумка картопля в духовці, яка виходить смачною, ситною, апетитною.
Інгредієнти
- Картопля: 5 шт.
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
- Панірувальні сухарі: 2 ст. ложки
- Приправа для страв із картоплі: 1 ст. ложка
- Часник сушений: за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Беремо продукти для рецепту. Картоплю очищаємо, промиваємо та обсушуємо.
Бульби нарізаємо для запікання дрібними часточками. Картопляну заготівлю перекладаємо в об'ємну миску.
Картоплю посипаємо приправою, кидаємо на смак сіль, перчимо на свій розсуд, додаємо гранульований часник.
Картопляну нарізку поливаємо маслом оливи. До речі, можна замінити оливкову олію звичайною соняшниковою.
Картопля досить добре змішуємо зі спеціями, щоб кожна скибочка була в маслі та приправі.
Картопляні скибочки поміщаємо на деку одним шаром. Деко я зазвичай застилаю фольгою.
Зверху картопля посипаємо білими панірувальними сухарями. Панірувальну суміш «не шкодуємо».
Нагрівання духовки встановлюємо на 200 градусів. Завантажуємо картопля у духовку на 30-40 хвилин. Час може бути скорочений або збільшений залежно від сорту та розміру картоплі. Для перевірки готовності скористайтеся зубочисткою.
Всім ситного та смачного перекушування, пригощайтеся!