Ікра з кабачків у мультиварці

З кабачків на зиму можна зробити найрізноманітніші заготівлі. Ікра з кабачків у мультиварці виходить дуже смачною та апетитною.

З кабачків на зиму можна зробити найрізноманітніші заготівлі, серед яких особливої популярності користується ікра. Щоб приготувати ікру з кабачків без зайвого кулінарного клопоту, пропоную скористатися для процесу гасіння мультиваркою. Кабачки можна взяти для ікри і молоді, і вже дозрілі. Ікра з кабачків у мультиварці виходить дуже смачною та апетитною. Спробуйте цей спосіб обов'язково, результат вам точно сподобається. Вихід – 0,8 л.

Інгредієнти

  • Кабачок: 750 г (очищений)
  • Цибуля ріпчаста: 150 г
  • Морква: 150 г
  • Паста томатна: 75 г
  • Олія рослинна: 60 мл
  • Часник: 1 зубчик
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Оцет 9%: 25 мл

Приготування

Підготуємо за списком інгредієнти за списком. Кабачки очищаємо від шкірки та насіння. Також очищаємо морквину та цибулю.

Подрібнення інгредієнтів почнемо з моркви та цибулі. Моркву натираємо. Ріпчасту цибулю рубаємо дрібними шматочками

Кабачок нарізаємо невеликими шматочками, які перекладаємо в чашу м'ясорубки та прокручуємо.

На дисплеї мультиварки вибираємо програму «Спека». У знімну чашу мультиварки вливаємо олію. Перекладаємо в чашу нарізку із овочів. Обсмажуємо морквину із цибулею, періодично перемішуючи, 10 хвилин. Кришкою мультиварку не закриваємо.

До обсмажених овочів перекладаємо прокручені кабачки. Закриваємо мультиварку кришкою, вмикаємо програму «Гасіння». Час встановлюємо на 1:00.

Через 20 хвилин мультиварку відкриваємо. Вміст доповнюємо томатною пастою, сіллю, цукром та чорним меленим перчиком. Закриваємо мультиварку та готуємо до закінчення програми.

Програму «Гасіння» закінчено. У ікру з кабачків, що вийшла, додаємо подрібнений часник, вливаємо столовий оцет. Вміст перемішуємо.

Кабачкову ікру розкладаємо у стерилізовані банки, закручуємо їх. Остуджуємо під ковдрою, поставивши банки на кришки

Смачних вам заготовок!