Аджика з кабачків із перцем

Готуємо заготівлю на зиму – аджику з кабачків, приготування якої "підкуповує" простотою та нескладністю. Цей соус я рекомендую любителям гостренького.

Уродився врожай кабачків? Що ж, саме час заготовити з кабачків різноманітні різносоли, салати, соуси та соління на зиму.

Є безліч рецептів приготування кабачків, серед яких особливу нішу займає аджика. Цей пікантний соус я рекомендую любителям гостренького. Ось покроковий рецепт аджики з кабачків із перцем, приготування якої «підкуповує» простотою та нескладністю. Інгредієнти подрібнюються у м'ясорубці, а потім лише уварюються у каструлі.

Смачна аджика з кабачків із перцем — чудова закуска, яку можна намазувати на хлібні скибочки.

Інгредієнти

  • Кабачок: 1 кг (очищений)
  • Яблуко зелене: 2 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 2 шт.
  • Перець чилі: 1-2 шт.
  • Часник: 8-9 зубків
  • Олія рослинна: 100 мл
  • Оцет 9%: 30 мл
  • Цукор: 2,5 ст. ложки
  • Сіль: 1,5 ст. ложки

Приготування

Для зимової заготівлі відміряємо у потрібній кількості інгредієнти. Зверніть увагу, що вага кабачка вказана вже після очищення плода від насіння та шкірки. Перець очищаємо від насіннєвої коробочки, потім промиваємо. Яблука також промиваємо.

Починаємо нарізку продуктів. Форма не важлива, головне щоб шматочки помістилися в чашу м'ясорубки.

Очищаємо від шкірки та кісточок яблука. Нарізаємо їх шматочками. Солодкий болгарський перчик будь-якого кольору ріжемо скибочками.

Гострий перчик для аджики я використала без насіння. Якщо ви любитель гострого, їх можна залишити. Часникові зубки очищаємо від лушпиння.

Заготівлю з нарізаних інгредієнтів відправляємо по черзі до чаші м'ясорубки. Ось така маса у нас у результаті вийшла.

До кабачкової маси всипаємо цукровий пісок та сіль. Вливаємо у зазначеній кількості олію без запаху. Інгредієнти перемішуємо.

Каструлю ставимо на малий вогонь. Доводимо до кипіння і томимо протягом 40 хвилин. Періодично вміст перемішуємо. Наприкінці доповнюємо аджику оцтом та уварюємо її ще 5 або 7 хвилин.

Поки аджика гаряча, перекладаємо в стерилізовані банки і закриваємо до упору чистими кришками. Банки з аджикою з кабачків ставимо на кришки. Укутуємо теплим рушником, остуджуємо. Зберігаємо заготівлю в прохолодному місці.

Всім приємного кулінарного клопоту на кухні під час заготовок на зиму!