Ікра із цукіні на зиму

Пропоную із цукіні зробити заготівлю, а саме — ікру. Ікра зберігається тривалий час, якщо правильно дотримуватися всіх етапів консервації.

Цукіні – це вид кабачків, що відрізняються особливим смаком. Пропоную з цукіні зробити заготівлю про запас, а саме — ікру. Ось покроковий рецепт ікри з цукіні на зиму, яка зберігається тривалий час, якщо правильно дотримуватися всіх етапів консервації. Смачна ікра з цукіні на зиму – чудова закуска у будь-якому меню.

Інгредієнти

  • Цукіні: 1-2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Часник: 3 зубки
  • Паста томатна: 1,5 ст. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Оцет: 2 ст. ложки

Приготування

Беремо інгредієнти, що потрібні для ікри. Кабачок – цукіні, морква, цибуля та часник очищаємо.

Компоненти для ікри подрібнюватимемо в м'ясорубці. Для цього нарізаємо овочі у формі зручної для приміщення у чашу подрібніть.

Використовуємо для м'ясорубки дрібну насічку. По черзі запускаємо в чашу подрібнені овочі та прокручуємо.

У овочеву масу, що вийшла, вливаємо соняшникову олію і додаємо томатну пасту.

Каструлю із заготовкою для ікри ставимо на плиту, доводимо до кипіння, потім вогонь зменшуємо і, регулярно перемішуючи, томимо протягом півтори години.

Час приготування ікри добігає кінця. За 10 хвилин до закінчення до складу ікри вводимо сіль, чорний мелений перець до смаку і додаємо подрібнений часник. Щоб ікра не зіпсувалась під час зберігання, вливаємо оцет, перемішуємо.

Ікра із цукіні готова. Перекладаємо заготівлю в банки, які стерилізуємо заздалегідь разом з кришками. Туго закручуємо банки, охолоджуємо, а потім зберігаємо у холодному місці.

Смачна домашня ікра з цукіні припаде вам до смаку за будь-якої зручної нагоди. Приємного перекушування!