Лечо по-болгарськи на зиму

Продовжуємо готувати свійські запаси на зиму. На цей раз у нас рецепт лечо по-болгарськи. Готується лечо досить швидко.

Лечо – яскрава, смачна та апетитна заготівля на зиму. Приготувати такий різносол можна по-різному. Ось покроковий рецепт лечо по-болгарськи, який складається всього з трьох інгредієнтів – це дозрілі помідори, перці будь-якого кольору та спеції. Таке продуктове «тріо» зрештою дають нам чудове лечо по-болгарськи — смачну закуску, яка також може бути доповненням до м'ясних страв.

Інгредієнти

  • Помідори: 1,5 кг
  • Перець різних кольорів: 1 кг
  • Цукор: 40 г
  • Сіль: 15-20 г
  • Перець запашний горошком: 3 шт.
  • Перець чорний (горошком): 3 шт.
  • Гвоздика: 2 шт. (У бутонах)
  • Оцет яблучний: 1 ст. ложка

Приготування

Ознайомившись зі списком необхідних інгредієнтів, відміряємо їх у потрібній кількості. Помідори перець промиваємо.

Плоди перцю очищаємо від насіннєвої коробочки, зрізавши місце, де росла плодоніжка. Далі перці нарізаємо на власний розсуд. Я віддала перевагу невеликим шматочкам. Добре «виглядають» у такому лечо і перці, подрібнені пелюстками.

Приймаємось за підготовку томатів. У помідорів зрізаємо хвостики, ділимо їх ножем на великі частки. У такій формі помідори зручніше подрібнювати.

Тепер велику нарізку з помідорів слід перетворити на пюре. Можна скористатися м'ясорубкою, занурювальним блендером. Мені подобається для цього процесу користуватися теркою з великими поділами – швидко і просто. Натираю відразу в каструлю, в якій готуватиму лечо.

Рідку заготовку з помідор, що вийшла, на середньому нагріванні доводимо до кипіння. Проварюємо, знизивши вогонь, протягом 15 хвилин. Знімаємо періодично піну.

У проварену томатну масу переправляємо заготовку з перців нарізаних. Чекаємо трохи, поки почнеться кипіння.

Склад лечо по-болгарськи супроводжуємо при варінні сіллю, цукровим піском, спеціями.

На плиті готуємо лечо протягом 15 хвилин. Не забуваємо наприкінці приготування влити столовий оцет. Перемішуємо.

Приготоване лечо перекладаємо на заздалегідь стерилізовані банки.

Фіксуємо щільно банки з кричками. Після того, як ліко повністю охолоне, ставимо його для зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту вам при дегустації ароматного лечо болгарською!