Капуста тушкована з фаршем на сковороді

Свіжа білокачанна капуста часто застосовується у всіляких стравах – від смачної випічки до наваристих супів. Ось покроковий рецепт тушкованої капусти з фаршем.

Свіжа білокачанна капуста часто застосовується у всіляких стравах – від смачної випічки до наваристих супів. Користується успіхом у обивателів і тушкована капуста. Ось покроковий рецепт тушкованої капусти з фаршем, яка виходить ситною, смачною та апетитною. Таку капустяну страву можна запропонувати як самостійну гарячу (або охолоджену) закуску або супроводжувати подачу улюбленим гарніром. Доречно буде картопляне пюре чи макарони.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 400 г
  • Фарш м'ясний: 250 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сік томатний: 100 мл
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо продукти для гасіння капусти на сковороді. Очистити капусту від верхніх листів. Зняти з цибулі лушпиння, зрізати з моркви тонко шкірку. Фарш можна використовувати будь-який – на ваш розсуд. Томатний соус можна замінити пастою, розведеною кип'яченою водою або кетчупом.

Підготуємо овочеву основу для гасіння капусти. Дрібним кубиком нарізаємо цибулю. Морквину подрібнюємо теркою. У сковороді прогріваємо олію і перекладаємо в неї овочеву нарізку. Пасеруємо 2-3 хвилини, іноді перемішуючи.

Доповнюємо овочеве пасерування м'ясним фаршем.

Фарш обсмажуємо разом із овочами протягом 5 хвилин. Шматочки фаршу під час обсмажування розбиваємо лопаткою.

Капусту тонко шаткуємо стрічками. Заготівлю з капусти переправляємо на сковороду.

Вміст на сковороді солимо до смаку, присмачуємо меленим чорним перчиком. Вливаємо томатний сік.

Сковороду накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь. Гасимо капусту з фаршем приблизно 20 хвилин. Кілька разів капусту перемішайте.

Апетитна капуста, тушкована з фаршем, приготувалася. Частуйтесь!