Рубані котлети з курки

Сьогодні ми приготуємо рубані котлети із курки з манкою. Їх можна подати до столу як самостійну закуску на скибочці хліба чи супроводжувати улюбленим гарніром.

З курячого філе можна приготувати соковиті та смачні рубані котлети. Склад котлетної маси для курячих котлет ми доповнимо сметаною, яйцем, спеціями, цибулею, часником. А ще додамо… манну крупу. Апетитні рубані котлети з курки з манкою можна подати до столу як самостійну закуску на скибочці хліба або супроводжувати улюбленим гарніром. Готуватимемо на сковороді з використанням олії.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 400 г
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Крупа манна: 1,5 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сметана: 1,5 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Часник: 1 зубчик
  • Спеції мелені: за смаком
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки (для смаження)

Приготування

Для рецепту рубаних котлет візьмемо потрібні продукти. Куряче м'ясо промити під проточною водою, обсушити паперовими серветками. Очищаємо часникову часточку і цибулю. Дозволяється замінити сметану майонезом.

На обробну поверхню викладаємо куряче м'ясо та подрібнюємо у формі невеликих кубиків. Заготівлю з курки викладаємо у ємність.

Курячу нарізку доповнюємо цибулею, нарізаною дрібними шматочками, і стовченим часником.

У майбутню котлетну основу вводимо порцію сметани та куряче яйце.

До інгредієнтів всипаємо манну крупу. На свій смак солимо і кидаємо мелені спеції. Підійде чорний чи червоний перець, паприка. Також можете додати улюблені приправи або зелень.

Вміст у мисці енергійно перемішуємо до отримання в'язкої котлетної маси.

На сковороду виливаємо олію. Коли воно прогріється, викладаємо на сковороду, використовуючи столову ложку котлетну масу у формі круглих заготовок.

Обсмажуємо котлетні заготовки з кожного боку до утворення золотистої поверхні.

Смачні, соковиті, смачні рубані котлети з курячої грудки з манкою готові. Із задоволенням пробуємо, приємного апетиту!