Картопляні оладки в духовці

Цей покроковий рецепт смачних картопляних оладок у духовці підійде для тих, хто хоче зменшити кількість калорій у блюді.

Оладки на основі картопляного тіста можна не лише посмажити на сковороді, а й запекти в духовці. Такий кулінарний спосіб підійде для тих, хто хоче зменшити кількість калорій у блюді.

Смачні картопляні оладки в духовці подати до столу можна зі сметаною, майонезом або улюбленим соусом.

Картопляне тісто для оладок ми доповнимо часником і зеленню. Випічка урізноманітнить перекушування в обідній або вечірній час.

Інгредієнти

  • Картопля: 3-4 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Часник: 1-2 зубчики
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Майонез: 1 ст. ложка
  • Кріп: 2 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Олія рослинна: 1 ч. ложка

Приготування

Беремо потрібні продукти для рецепту. Очищаємо картоплю, цибулю і часникові зубки. Ополіскуємо інгредієнти під холодною водою. Також промиваємо свіжий кріп, з гілочок струшуванням зайву вологу.

Цибулину подрібнюємо дрібними шматочками, а часникові часточки натираємо або пропускаємо через спеціальний прес.

Картоплю подрібнюємо теркою. Перед додаванням в миску віджимаємо масу, що вийшла, від непотрібного соку.

Картоплю доповнюємо нарізаним кропом та порцією майонезу. Інгредієнти одразу перемішуємо.

Картопляний склад, що вийшов, посипаємо борошном і розбиваємо в нього яйце.

Кидаємо в миску на смак сіль і чорний мелений перець. Заготівлю для картопляних оладок у духовці добре замішуємо.

Деко змащуємо олією. Картопляне тісто поміщаємо на лист у формі круглих коржиків за допомогою столової ложки.

Деко з картопляними оладками завантажуємо в прогріту до 200 градусів піч на 20-25 хвилин, оладки повинні зарум'янитися.

Ситні оладки з картопля із зеленню в духовці приготувалися. Подаємо страву до столу, пригощаємося із задоволенням!