А чи не влаштувати нам рибний день? Якщо у вас є свіжий карасік, то пропоную приготувати з нього смачну страву. Карасей і смажать, і варять, і гасять, а в мене — простий варіант їхнього запікання. Давайте приготуємо карасів у сметані в духовці, які на виході виходять дуже смачними, соковитими, апетитними. Для рецепту потрібен мінімальний набір продуктів, зате сама рибна страва виходить «на славу»!
Інгредієнти
- Карась: 2 шт.
- Сметана: 150 г
- Кріп: 1 ч. ложка (сушений)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Візьмемо потрібні продукти. Сметану дозволяється використовувати будь-які жирності. Для рецепту потрібно сушений кріп, його можна замінити сушеною петрушкою або взяти обидва види зелені.
Свіжі карасі очищаємо від луски. Потрошимо, видаляємо нутрощі. Обов'язково позбавляємось чорної плівки всередині. Я запікатиму рибу цілком.
Приготуємо соус для запікання карасів. У невелику миску викладаємо сметану. Доповнюємо її сушеною зеленню. За смаком підсипаємо сіль та чорний перець. Добре перемішуємо.
Приготовленим сметанним соусом заповнюємо начинку почищених карасів (приблизно 2 ст. ложки).
Форму для запікання змащуємо олією. Карасі щедро покриваємо соусом зі сметани, що залишився. Поміщаємо карасі у форму.
Завантажуємо форму з карасями у розігріту до 190 градусів духовку. Рибу запікаємо 30-35 хвилин.
Апетитні карасі в сметані, запечені у духовці, готові. Частуйтесь на здоров'я!