Свинина з квасолею

Будь-яка страва, запарена в глиняних горщиках, вже виглядає неймовірно апетитно, а якщо це ніжна квасоля зі свининою, то тільки від однієї назви вже слинки течуть. Спробуйте разом з нами приготувати квасолю зі свининою та овочами в глиняних горщиках за цим рецептом і вам неодноразово доведеться повторювати цей процес на численні прохання улюблених дегустаторів – так це смачно!

Будь-яка страва, запарена в глиняних горщиках, вже виглядає неймовірно апетитно, а якщо це ніжна квасоля зі свининою, то тільки від однієї назви вже слинки течуть. Спробуйте разом з нами приготувати квасолю зі свининою та овочами в глиняних горщиках за цим рецептом і вам неодноразово доведеться повторювати цей процес на численні прохання улюблених дегустаторів – так це смачно!

Інгредієнти

  • Квасоля сушена: 200 г
  • Свинина: 300 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Перець чилі: 2 кільця
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Соус томатний: 4 ст. ложки
  • Будь-яка зелень: 3 гілочки

Приготування

Болгарський перець заздалегідь почистимо від насіння, розрізавши дві частини. М'ясту м'якоть помиємо, також зробимо і із зеленню. Чистимо обов'язково цибулю і миємо м'ясну вирізку (ми вибрали філе свинячу частину).","position":1,"name":""

Підготовка квасолі повинна зайняти триваліший час – її обов'язково потрібно замочити на 3-4 години, інакше страва просто не вийде. Через вказаний час квасоля добре розбухне і (після цієї процедури) просто ідеально згасає в духовці.

Свинячу м'якоть невеликими шматочками поріжемо гострим ножем.

Відразу ж закинемо ці шматочки на сковороду, яку ми до цього моменту розігріли вже із залитим у неї олією. Наше завдання дочекатися, коли свинина посвітлішає з усіх боків під дією температури та внаслідок постійного помішування м'ясних шматочків ложкою.

Швиденько порубаємо дрібними кубиками цибулину та солодкий перець.

І як тільки м'ясо посвітлішало, відразу ж закинемо до нього овочеві кубики – 10 хвилин спільного гасіння і можна сковороду знімати з плити.

Приступимо до заповнення горщиків. Спочатку викладемо в рівних частках за двома глиняними ємностями м'ясо з овочами. У кожен горщик додамо по одному кілочку гострого перчика, трохи солі і поперчити.

Також рівномірно між горщиками розподілимо дрібно порубаний кріп (петрушку, базилік, і т.д.) і набряклу квасолю (зрозуміло, зцідивши воду після замочування).

У зручній мисочці енергійно збовтаємо томатний соус та 300 мл води до однорідної томатної суміші.

Розіллємо томатну рідину так, щоб вона повністю покрила інгредієнти. Поставимо на годину в холодну духовку, відразу ж увімкнувши розігрів до 180 градусів.

Яскраві горщики з ніжною квасолею з м'ясом прикрасять ваш обідній стіл – їжу можна дегустувати прямо з глиняного посуду, а можна традиційно викласти на тарілки.