Страви з картоплі та грибів завжди залишаються фаворитами на будь-якому гулянні. Мені подобається запікати картопля з грибами у духовці. Ось покроковий рецепт картоплі з грибами в духовці (у рукаві), який, я впевнена, вам обов'язково сподобається і ви ним скористаєтеся. Запечена картопля з грибами в рукаві виходить дуже смачною, ароматною, ситною, поживною. До речі, страва цілком підійде для пісного меню.
Інгредієнти
- Картопля: 700 г
- Печериці свіжі: 350 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Паприка мелена: 2 щіпки
Приготування
Підготуємо інгредієнти для запікання картоплі з грибами у духовці. Очищаємо картоплю та цибулю. Ополіскуємо овочі під водою. Промиваємо свіжі печериці.
Картоплю нарізаємо великими за розміром кубиками.
Для рецепту я взяла невеликі печериці. Нарізаємо їх на 4 частини. Більші гриби розрізаємо на 6 частин.
Цибулю розрізаємо на 2 половинки. Кожну половинку шаткуємо півкільцями.
Картоплю, гриби та цибулю за смаком солимо, присмачуємо меленим перцем та паприкою. До інгредієнтів вливаємо олію.
Між собою інгредієнти добре перемішуємо. Склад, що вийшов, перекладаємо в рукав/пакет для запікання.
Фіксуємо кінець рукава/пакета кліпсою і кладемо у форму.
При 180 градусах запікаємо картоплю з грибами у рукаві у духовці 40 хвилин. Потім рукав акуратно розрізаємо та продовжуємо запікати страву ще 10 хвилин.
Ситну та смачну картоплю з грибами, запечену в рукаві відразу подаємо на стіл разом із зеленню. Смачного!