Картопля по-сільському зі сметаною в духовці

Мій покроковий рецепт картоплі по-сільському зі сметаною в духовці не вимагає дорогих продуктів, але, проте, страва виходить ситною, її можна запропонувати для святкових посиденьок.

Серед великої кількості гарнірів, мабуть, лідируюче місце можна віддати картоплі. Його можна приготувати найрізноманітнішими кулінарними способами, найпростіший з яких це запікання. Пропоную вам свій улюблений гастрономічний варіант – картопля по-сільському зі сметаною в духовці, яка після приготування має не тільки приємний смак, а й апетитний зовнішній вигляд.

Мій покроковий рецепт картоплі по-сільському зі сметаною в духовці не вимагає дорогих продуктів, але, проте, страва виходить ситною, її можна запропонувати для святкових посиденьок.

Картопля в такій страві доповнена сметаною. Цей кисломолочний продукт сприяє збереженню соковитості бульб при запіканні, а часникові часточки, що використовуються, роблять картопля по-сільськи пікантною.

Подачу страви завжди супроводжую нарізкою зі свіжої зелені. Цього разу взяла зелену цибулю. Картопля зі сметаною в духовці гарна і як самостійна страва, а також чудово «сусідить» з овочами, м'ясом, рибою, грибами.

Інгредієнти

  • Картопля: 4-5 шт.
  • Сметана: 100 г
  • Часник: 2 зубчики
  • Олія соняшникова: 3 ст. ложки
  • Приправа для страв з картоплі: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цибуля зелена: 3-4 пера

Приготування

Беремо потрібні продукти для блюда. Очищаємо картоплю.

Бульбоплоди подрібнюємо для запікання у формі часточок. При нарізці орієнтуємося на розмір коренеплоду. Картопляні скибочки перекладаємо в миску.

Доповнюємо картопляну нарізку натертим часником. Можна пропустити зубки через спеціальний прес.

Кидаємо до картоплі сіль, посипаємо меленою приправою для картопляних страв. Якщо така приправа відсутня на час готування, можна взяти мелений чорний перець, паприку, сушені трави.

Викладаємо в миску сметану. До речі, для такого блюдо підійде також низькокалорійний майонез або натуральний йогурт.

Добре перемішуємо інгредієнти у мисці. Хвилин 10 відводимо для маринування, щоб картопля вийшла соковитішою.

Для запікання картоплю в сметані перекладаємо у спеціальну форму, дно якої заповнюємо олією.

Налаштувавши духовку на 200 градусів, відправляємо до неї форму з картоплею приблизно на 30 хвилин. Готовність перевіряємо ножем.

Апетитна картопля в сметані по-сільськи готова! Всім смачного!