Домашні котлети – чудова страва, якою можна урізноманітнити обідню трапезу. Багато гастрономічних варіантів приготування цієї страви дозволяє смажити котлети за різними рецептами, варіюючи склад інгредієнтів на свій смак. Раджу вам зробити апетитні, соковиті та найсмачніші котлети зі свинини та курки, що підкуповують своєю в міру ніжною структурою та привабливим зовнішнім виглядом.
Мій покроковий рецепт котлет зі свинини та курки можна доповнити своїм улюбленим гарніром. До речі, і просто зі шматочком хліба подібні котлетки гарні.
Інгредієнти
- Свинина: 300 г (м'якоть)
- Філе куряче: 300 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Крохмаль картопляний: 2 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 1,5 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 40 мл (для смаження)
Приготування
Беремо потрібні продукти за списком. Свинину та куряче філе заздалегідь розморозьте, якщо в цій процедурі є потреба.
М'ясні інгредієнти нарізаємо для подальшого подрібнення у м'ясорубці шматочками. Очищаємо цибулю, ділимо її ножем на скибочки.
По черзі компоненти подрібненої заготовки кидаємо в чашу м'ясорубки. Вийшов ось такий змішаний фарш зі свинини, курки та цибулі.
Приготовлений фарш одразу доповнюємо курячим яйцем.
Вводимо у склад фаршу для котлет картопляний крохмаль.
Склад фаршу солимо на свій смак, кидаємо пару щіпок меленої спеції.
А тепер ретельно перемішуємо складові м'ясного фаршу. Основа для подальшого формування котлет готова.
На тарілку насипаємо борошно. З котлетної основи ліпимо заготовки круглої або овальної форми. Обвалюємо їх у борошні.
Котлети перекладаємо в прогріту олію на сковороду. Обсмажуємо, перевертаючи з одного боку на іншу. Щоб котлети були м'якими та ніжними, вливаємо після смаження в сковороду кип'яченої води (приблизно 150 мл) і томимо 5 або 7 хвилин, накривши кришкою.
Домашні котлети зі свинини та курки готові! Всім смачного!