Картопля з скоринкою, запечена в духовці

Рецепт гарніру на всі випадки життя: будь-то повсякденний обід, діловий ланч або святковий фуршет, хочемо вам запропонувати в сьогоднішньому меню. Пікантна картопля в апетитній золотистій «шубці» просто зведе з розуму (в гастрономічному сенсі) досвідченого гурмана.

Рецепт гарніру на всі випадки життя: будь-то повсякденний обід, діловий ланч або святковий фуршет, хочемо вам запропонувати в сьогоднішньому меню. Пікантна картопля в апетитній золотистій «шубці» просто зведе з розуму (в гастрономічному сенсі) досвідченого гурмана.

Інгредієнти

  • Картопля: 5 шт.
  • Часник сушений: 4-5 зубчиків
  • Спеції: 1 ч. ложка (гострі)
  • Суміш прованських трав: 1 ч. ложка
  • Сіль: 1/2 ч. ложки
  • Кріп (свіжий): 4 гілочки
  • Панірувальні сухарі: 4 ст. ложки
  • Олія рослинна: 5 ст. ложок

Приготування

Жодної серйозної підготовки до приготування цієї страви не потрібно, достатньо лише відміряти необхідні інгредієнти відповідно до заданої рецептури.

Почистимо, помиємо картоплю.

Кожен бульба поріжемо на 4-6 частин, орієнтуючись на розмір.

Картопляні часточки закинемо в каструлю з водою, додамо сіль. Поставимо варитися. У цьому випадку нам не потрібна абсолютна готовність: достатньо почекати 15 хвилин з моменту кипіння.

За цей проміжок часу ми з легкістю впораємося з кропом і часником: дрібненько порубаємо зелень.

Очищені часникові зубчики продавимо через прес на маленьке блюдце/тарілку.

Вказані вище 15 хвилин закінчилися і картоплю можна знімати з плити, злити воду.

Тепер використовуватимемо в роботі харчовий прозорий пакет середнього розміру. Викладемо в нього всю напівготову картоплю.

Поверх картоплі викладемо спеції, прованські трави, часникову кашку, рубану зелень, виллємо всю олію.

Пакет можна біля верху зав'язати ниткою, а можна просто скріпити пальцями і, не розтискаючи їх, дуже активно збовтати/трусити весь вміст пакета таким чином, щоб всі компоненти рівномірно перемішалися. За рахунок рослинної олії картопляні часточки ідеально покриються тонким шаром спецій та зелені.

Пакет розв'яжемо/розкриємо та засипаємо всі сухарі.

Знову зав'яжемо/скріпимо пакет і повторимо всі попередні дії, тобто активне струшування інгредієнтів усередині поліетиленової оболонки. Тепер результатом буде тонкий шар паніровки на картопляних часточках.

Деко трохи обробимо маслом (можна вершковим) і викладемо картопляні часточки в оболонці зі спецій та сухарів. Якщо до цього моменту ви вже розігріли духовку до 180 градусів (а саме так ми і вчинили), то потрібно не більше 30 хвилин, щоб апетитна золота скоринка покрила картопляну поверхню.

Цей приголомшливий гарнір ви зможете оцінити негайно, діставши з духовки і відразу розклавши по порційних стравах. Доповнення до нього може бути абсолютно будь-яким: це овочі, м'ясо, риба.