Картопляні оладки із сиром

Для улюблених їдців тільки найсмачніші та багаторазово перевірені вибагливі гастрономічні поціновувачі страви: ми пропонуємо спекти чудові картопляно-сирні оладки. Цю ніжну страву можна запропонувати на сніданок, подати до обіднього столу або прикрасити ним вечірню трапезу — на всі випадки життя.

Для улюблених їдців тільки найсмачніші та багаторазово перевірені вибагливі гастрономічні поціновувачі страви: ми пропонуємо спекти чудові картопляно-сирні оладки. Цю ніжну страву можна запропонувати на сніданок, подати до обіднього столу або прикрасити ним вечірню трапезу — на всі випадки життя.

Інгредієнти

  • Картопля: 800 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Олія рослинна: за потребою для обсмажування
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Моцарелла: 100 г
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Суміш прованських трав: 1 чайна л.
  • Борошно пшеничне: 4 столові л.

Приготування

Відразу ж приступимо до підготовки овочів: почистимо картоплю, цибулю. Викладемо всі інгредієнти, зваживши їх відповідно до кількості, що рекомендується.

Нам потрібно подрібнити насамперед картопля та цибуля — дуже зручно це зробити разом. Є кілька варіантів процедури на вибір: можна запустити електричну м'ясорубку з овочевою насадкою (це наш випадок), а можна скористатися перевіреною теркою з дрібними ланками (це досить трудомістко, але не менш дієво). По черзі пропустивши бульби картоплі та цибулину через електричний пристрій, ми в результаті маємо досить вологу овочеву масу, яку відіжмемо по можливості.

Віб'ємо яйця, посолимо.

Засипаємо борошно (перемішаємо), але скоригуємо вказану кількість за ступенем в'язкості. Тобто картопляна маса має бути більш щільною, ніж пухкою і вона (маса) повинна викладатися на сковороду, а не стікати з ложки.

Дрібною стружкою натріть сир.

Введемо сирний компонент у тісто.

Додамо прованські трави та трохи перцю.

Знову перемішаємо до отримання підсумкової консистенції, яку ми писали вище.

Сковорода повинна бути з якісним покриттям і товстим дном (це бажано), а кількість олії, яку ми на неї заллємо, має бути рясним (5 столових л). До бульбашок масло розігріємо на інтенсивному вогні трохи більше середнього і почнемо викладати невеликими порціями, акуратно вирівнюючи ложкою, картопляне тісто. Не відходячи від плити, контролюємо рівень обсмажування з двох сторін. Сигналом про готовність буде апетитна золотиста поверхня готових оладок.

Ніжні картопляні оладки своїм апетитним виглядом і принадним ароматом приваблять всіх домочадців, які неабияк зголодніли (і не тільки). Подаємо їх відразу з улюбленими соусами та овочами.