Картопляні оладки з сиром та зеленню

Пропонований покроковий рецепт картопляних оладок із сиром та зеленню сподобається обивателям, які люблять прості страви з картоплі, що швидко вгамовують голод.

Картопля – продукт, який є, мабуть, найпопулярнішим на кухні. З цього коренеплоду можна приготувати багато страв, серед яких салати, супи, пюре, гарніри, запіканки, випічка. Особливу гастрономічну нішу займають оладки з картоплі. Але і цю страву теж можна зробити за різними рецептами.

Мені подобаються картопляні оладки з сиром і зеленню, які урізноманітнять домашнє перекушування. Причому часу багато на готування не треба. Пікантна сирна нотка у звичайних картопляних оладках роблять просту випічку на сковороді не лише смачною, а й апетитною.

Пропонований покроковий рецепт картопляних оладок із сиром та зеленню сподобається обивателям, які люблять прості страви з картоплі, що швидко вгамовують голод.

Інгредієнти

  • Картопля: 3 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сир твердий: 70 г
  • Цибуля зелена: 5-6 пров.
  • Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за перевагою
  • Олія соняшникова: 40 мл

Приготування

Для картопляних оладок беремо потрібні інгредієнти. Бульбоплоди очищаємо тонко від шкірки. Пір'я зеленої цибулі спочатку промиваємо, а потім перекладаємо для обсушування на паперові рушники. Для рецепту використовуватимемо і білу кореневу частину зеленої цибулі, тому її особливо добре промиваємо.

Починаємо подрібнення картопляних плодів. Використовуємо тертку із середніми осередками. До картопляної маси, що вийшла, додаємо сир, який також натираємо.

Зелений цибулька нарізаємо дрібними кільцями. Нарізку переправляємо до інгредієнтів у робочу миску.

Доповнюємо подрібнені продукти яйцем.

Підсипаємо борошно, причому можна на даному кулінарному етапі кинути тільки пару супових ложок інгредієнта. Решту борошна додамо при перемішуванні.

Склад картопляної заготовки для оладок урізноманітним меленими спеціями (підійде перемелений чорний перець). Солимо, як вважаєте за потрібне.

Перемішуємо всі складові картопляної основи для випікання.

На дно сковороди капаємо масло|мастило|, розподіляємо його по всій поверхні і нагріваємо. Картопляну в'язку заготовку викладаємо на сковороду за допомогою ложки. Смажимо картопляні оладки із сиром та зеленню до золотої скоринки з двох сторін.

Готові гарячі оладки з картоплі пропонуємо до столу з соусом! Смачного!