Тісто для піци на огірковому розсолі

Не поспішайте утилізувати розсіл, що залишився після поїдання огірків. Його можна використовувати для замісу тіста. Тісто для піци на огірковому розсолі легко готується.

Не поспішайте утилізувати розсіл, що залишився після поїдання огірків. Його можна використовувати для замішування тіста, яке послужить основою для домашньої піци. М'яке тісто для піци на огірковому розсолі просто приготувати, впорається будь-яка господиня. Розсіл має бути кімнатної температури. Тісто виходить із пікантною солонуватою ноткою, для піци це вітається.

Інгредієнти

  • Розсіл: 200 мл (огірковий)
  • Олія рослинна: 75 мл
  • Борошно пшеничне: 350 г
  • Сіль: щіпка
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки

Приготування

Підготуємо за списком інгредієнти.

Першим у миску для замісу тіста додамо розсіл. Його обов'язково потрібно буде процідити, щоб "убезпечити" тісто від великих спецій, паличок від зелені.

У огірковий розсіл вливаємо будь-яку олію. Я використовувала олію.

До інгредієнтів підсипаємо харчову соду, кидаємо зовсім трохи солі. Розсіл у нас уже й так солоний, не забувайте про цей кулінарний факт.

Між собою ретельно перемішуємо інгредієнти у мисці.

У однорідний склад, що вийшов, просіваємо пшеничне борошно.

Починаємо заміс тесту спочатку в мисці, а потім вже на столі, додаючи по необхідності ще муки.

Тісто використовуємо не відразу для випікання піци, а даємо йому трохи постояти під плівкою (хвилин 10). Готуйте піцу із задоволенням!