Дріжджові пиріжки з сиром у духовці

Оригінальні пиріжки з сиром для любителів смачної випічки. Для приготування використовуємо дріжджове тісто.

Для любителів смачної та оригінальної випічки пропоную покроковий рецепт дріжджових пиріжків із сиром у духовці, які мають ніжний смак. Такі пиріжки приваблюють своїм ароматом та легкою сирною кислинкою.

Для випікання пиріжків з сиром в духовці можна взяти вже готове тісто дріжджове або замісити його за відповідним улюбленим рецептом. У цьому способі приготування пиріжків використовується здобне тісто дріжджове на сметані, яке просто і легко зробити. А ось як приготувати начинку для домашніх пиріжків та сформувати самі вироби, описано у моєму рецепті.

Отже, давайте приготуємо солодкі дріжджові пиріжки з сиром у духовці, які запропонуємо потім як смачний десерт до чашки чаю або кавового напою.

Інгредієнти

  • Тісто дріжджове: 500 г
  • Сир: 500 г
  • Яйце куряче: 1 шт. + 1 шт. для змащення
  • Цукор: 3-4 шт.
  • Сіль: маленька щіпка
  • Цукор ванільний: 1 ч. ложка

Приготування

Для реалізації пиріжків з сиром у духовці беремо потрібні інгредієнти. Тісто у нас уже приготовлене.

У невелику робочу миску викладаємо сир, розминаємо його виделкою, розбиваючи великі шматочки.

До молочного продукту вбиваємо куряче яйце середнього розміру.

Підсипаємо обидва види цукру, кидаємо щіпку солі.

Інгредієнти для начинки ретельно між собою змішуємо. Склад для начинки, що вийшов, відправляємо поки на полицю холодильника.

Зробимо заготовки для пиріжків. Тісто ділимо на 4 однакові шматки. Кожну частину тесту розгортаємо в пласт. Використовуючи кулінарне кільце, зручну чашку або склянку, вирізаємо кружальця заготовки для пиріжків.

Орієнтуюсь на фото, робимо на заготовках надрізи.

У центр укладаємо приготовлену сирну начинку.

Один край заготовки просовуємо в інший, формуючи такий гарний пиріжок.

Пиріжки укладаємо на лист. Даємо пиріжкам постояти для підйому в теплому місці близько півгодини, накривши тканинною серветкою. Потім по поверхні пиріжків проходимося кулінарним пензлем, змащеним збитим яйцем.

Відправляємо пиріжки до духовки, виставивши температурний режим на 180 градусів. Час знаходження пиріжків у духовці від 25 до 35 хвилин.

Домашні смачні пиріжки приготувалися, пригощаємо близьких. Приємного перекушування!