Піца з грибами та помідорами

У мене в рецепті основний інгредієнт піци – гриби. Я підкреслила їх смак та аромат помідором та солоним огірком. Така домашня піца з грибами та помідорами у духовці виходить дуже смачною, ваші домочадці неодмінно попросять добавки.

Мало хто заперечуватиме кулінарну думку про те, що смак піци багато в чому залежить від її начинки. Є досить багато рецептів, які пропонують як «наповнювач» для піци велику кількість різноманітних інгредієнтів. Але варто зауважити, що значний склад продуктів для начинки робить піцу надто насиченою, і сам виріб виходить без «родзинки».

У мене в рецепті основний інгредієнт піци – гриби. Я підкреслила їх смак та аромат помідором та солоним огірком. Така домашня піца з грибами та помідорами у духовці виходить дуже смачною, ваші домочадці неодмінно попросять добавки.

Щоб реалізувати покроковий рецепт піци з грибами та помідорами в духовці, можна взяти дріжджове тісто або листкове тісто, замішане самостійно, або придбати готовий напівфабрикат. У цьому рецепті використовується тісто для піци дріжджове за класичним рецептом.

Інгредієнти

  • Тісто дріжджове: 250 г
  • Соус томатний: 1 ст. ложка
  • Печериці: 100 г (свіжі)
  • Помідори: 1 шт.
  • Корнішони солоні: 1 шт.
  • Сир твердий: 80 г
  • Спеції мелені: за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування

Для приготування піци беремо потрібні продукти. Тісто у нас уже готове, тож можна приступати до формування піци.

Тісто для піци на поверхні розгортаємо в круглий пласт. Основу виробу відразу викладаємо на лист, який рекомендується застелити кулінарним пергаментом. Краї основи трохи підгинаємо до центру, утворюючи бортик. Тісто змащуємо улюбленим соусом, залишаючи вільними боки основи.

Промитий помідор ріжемо скибочками, розподіляємо заготовку з основи.

Попередньо оброблені свіжі печериці разом із ніжками подрібнюємо пластинками. Додаємо гриби на помідорні скибочки. Злегка присолюємо, перчимо на свій смак.

Солоний корнішон ріжемо тонкими кружальцями, кидаємо їх на гриби.

Шинкуємо сир твердих сортів, використовуючи тертку із середніми або дрібними поділками. Сирною стружкою засипаємо всю начинку.

Заготівлю піци залишилося помістити в попередньо прогріту до 180 градусів пекти на 25 хвилин.

Піца готова. Додатково її подачу можна урізноманітнити зеленню (але це за бажанням). Поки гаряча піца, розрізаємо її на сегменти і відразу пригощаємося. Приємного перекушування!