Пропоную урізноманітнити буденне меню смачним компотом зі свіжих яблук. Такий напій сподобається і дорослим, і дітлахам. Яблука для компоту вибирайте на свій смак або ті, що у вас є на момент реалізації рецепту. Якщо ви варитимете компот зі свіжих яблук на кожен день влітку, то після готування остудіть його і поставте в холодильник. У цьому випадку у вас вийде чудовий напій, що охолоджує, з яблучною ноткою.
Інгредієнти
- Вода: 1,5 л
- Яблука: 300 г
- Цукровий пісок: 3 столові ложки (за смаком)
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти для домашнього напою. Воду наливаємо в каструлю та доводимо до кипіння.
Яблука для компоту ретельно промиваємо під проточною водою.
Кожне яблуко ділимо на 4 половинки, видаляємо насіння та розрізаємо невеликими скибочками.
Водночас вода в каструлі закипіла, завантажуємо в неї заготовку з яблук.
Додаємо в каструлю цукровий пісок. Вказана кількість цукру дана умовно, орієнтуйтеся на сорт яблук та ваші смакові уподобання.
Чекаємо, поки вміст у каструлі закипить, зменшуємо нагрівання плити, варимо компот із яблук п'ять хвилин.
Каструлю з яблучним компотом знімаємо з плити, накриваємо кришкою. Компот має повністю охолонути.
Розвиваємо компот у кружки і подаємо до столу. Частуйтесь!