Компот із замороженої полуниці

Якщо у вас у запасниках є заморожена полуниця, то приготувати пахучий компот можна в будь-який сезон. Виходить компот із замороженої полуниці приємним на смак та апетитним.

У домашньому меню відомий та популярний компот. Зварити смачний компот можна із фруктів або ягід. Якщо у вас у запасниках є заморожена полуниця, то приготувати пахучий компот можна в будь-який сезон. Виходить компот із замороженої полуниці приємним на смак, апетитним, до того ж на реалізацію рецепту потрібно не так багато часу. Напій можна увімкнути і у святкове меню.

Інгредієнти

  • Полуниця: 400 г (заморожена)
  • Вода: 2 л
  • Цукор: 5 ст. ложок (за смаком)
  • Ванілін: щіпка
  • Сік лимонний: 1 ч. ложка

Приготування

Підготуємо для приготування полуничного компоту потрібні продукти. Ягоди розморожувати не потрібно. Кількість цукру дана умовно, може знадобитися більше, залежить від смаку полуниці. Кристалічний ванілін можна замінити на ванільний цукор або екстракт ваніліну.

У каструлю наливаємо необхідну кількість води. На плиті доводимо до кипіння. Всипаємо цукор і вливаємо сік лимона. Перемішуємо. Кристаліки цукру повинні повністю розчинитись.

У киплячу солодку воду перекладаємо заморожені ягоди полуниці.

Знову чекаємо, коли вміст закипить. Після закипання зменшуємо нагрівання плити і варимо полуницю 5 хвилин.

Наприкінці варіння до полуничного компоту додаємо ароматний ванілін. Каструлю з компотом накриваємо кришкою і наполягаємо хвилин 20.

Полуничний компот із заморожених ягід, що вийшов, найкраще перед подачею на стіл процідити, адже ягоди після варіння втратили свій привабливий зовнішній вигляд.

Полуничний компот остуджуємо та пропонуємо його до столу.

Пригощайтеся смачним полуничним компотом. У холодильнику його можна зберігати протягом доби. Смачного!